Incendiul de la hotelul Ciucaș, din Poiana Braşov, a fost stins

Data actualizării: Data publicării:
INCEDIU BRASOV 1

Incendiu puternic aseară în Poiana Braşov. Hotelul Ciucaş, unul dintre simbolurile staţiunii, a luat foc din motive încă necunoscute. Flăcările au afectat mai ales acoperişul clădirii aflate în renovare. Zeci de pompieri s-au luptat ore în şir pentru a stinge flăcările care s-ar fi putut extinde şi la alte clădiri aflate în apropiere. Imobilul aparține omului de afaceri Gruia Stoica.

 

Incendiul a fost stins în această dimineaţă, după șase ore. Două autospeciale ale pompierilor au rămas în zonă, preventiv. Din fericire nu s-au înregistrat victime, ci doar pagube materiale.

Puţin înainte de miezul nopţii, flăcările au cuprins acoperişul hotelului. În scurt timp, incendiul s-a extins şi a afectat o suprafaţă de 400 de metri pătraţi.

- A luat de la un simplu balcon şi pe urmă s-a extins.

Pompierii au intervenit cu şase autospeciale cu apă şi spumă şi două autoscări. Dotările s-au dovedit insuficiente aşa că braşovenii şi-au chemat în ajutor colegi de la Bucureşti, Prahova, Covasna şi Mureş.

Chiar şi în aceste condiţii, intervenţia a fost una dificilă, având în vedere înălţimea clădirii: șase etaje în trepte, astfel că nici cu ajutorul autoscărilor nu s-a putut ajunge până la acoperiş. În plus, apa nu a fost suficientă pentru că în zonă sunt puţini hidranţi.

S-a intervenit şi cu ajutorul tunurilor de stins incendii, pentru a putea ajunge la focarele de incendiu. Se lucrează la înălţime. Nu se aflau turişti în momentul izbucnirii incendiului în hotel şi din fericire nu s-au înregistrat victime”, a declarat cpt. Ciprian Sfreja, purtător de cuvânt ISU Braşov.

Hotelul a fost închis în 2005, însă anul trecut patronii au decis să îl reabiliteze. Imobilul aparține omului de afaceri Gruia Stoica, care controlează, prin intermediul Grampet, compania Poiana Ciucaș SA.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri