Încep lucrările la Pasajul din Piaţa Presei. Bugetul alocat este mai mic decât ar trebui

Data publicării:
pasaj-6

După patru ani de dezbateri, modificări şi contestaţii, încep lucrările la Pasajul din Piaţa Presei Libere. Municipalitatea anunţă ca acesta va fi gata la începutul lui 2015, numai că bugetul alocat pentru acest an este de patru ori mai mic decât valoarea totală a proiectului.

Pasajul subteran în lungime de 700 de metri porneşte de la Fântâna Mioriţa, de pe Şoseaua Bucureşti - Ploieşti. Drumul se desparte în formă de „Y” sub intersecţia Piaţa Presei Libere, iar ieşirile se vor face pe bulevardele Kiseleff şi Mărăşti.

După finalizarea lucrărilor, şoferii vor putea traversa subteran zona Piaţa Presei Libere din orice direcţie. Pasajul va face legătura atât cu liniile de tramvai şi de autobuz, cât şi cu viitoarea Magistrală 6 de metrou.

Primăria Capitalei informează că lucrările vor fi gata în zece luni, iar bugetul alocat pentru acest an este de 15 milioane de lei. Constructorul susţine însă că proiectul ar avea nevoie de peste 60 de milioane de lei.

Cei mai mulţi dintre şoferii bucureşteni intervievaţi de Digi24 spun că pasajul este util, dar consideră că termenul de finalizare nu este realist.

Pasajul a provocat nemulţumiri şi în rândul activiştilor de mediu. Conform proiectului, peste 100 de copaci din zonă vor fi tăiaţi pentru a face loc lucrării de infrastructură. „Ne aflăm în zona unui monument istoric, Bulevardul Kiseleff, plus parcul Herăstrău, zonă în care nu ai voie să schimbi absolut deloc configuraţia actuală. Şi asta spune chiar Regulamentul general de Urbanism al Primăriei Municipiului Bucureşti”, arată Dan Trifu, vicepreşedintele Asociaţiei Eco Civica. De altfel, activiştii au dat deja Primăria Capitalei în judecată ca să oprească acest proiect.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri