Sari la conținut

Începe Dacian Viper 2014, unul dintre cele mai complexe exerciţii militare comune România - SUA

Peste 400 de militari români de la Baza Aeriană 71 din Câmpia Turzii şi din Forţele Aeriene ale Statelor Unite ale Americii participă în această perioadă la unul dintre cele mai complexe exerciții militare comune, Dacian Viper 2014, care include şi aeronave F16. Scopul acţiunii este de a creşte nivelul de pregătire a militarilor români şi de a dezvolta cooperarea între armatele celor două ţări membre NATO.

Exerciţiul Dacian Viper 2014 a fost planificat în urmă cu un an şi este unul dintre cele mai importante de pe agenda Statului Major al Forţelor Aeriene. Peste 200 de militari români, piloţi şi personal tehnic, cu aeronave MIG-21 Lancer de la Baza 71 Aeriană, se vor alătura celor peste 250 de militari americani.

Scopul exerciţiului este antrenamentul comun al piloţilor, al personalului tehnic, controlorilor de trafic aerian şi ofiţerilor de stat major, în condiţii reale, pentru planificarea şi executarea unor misiuni de zbor în formaţii mixte, dar şi cu echipaje mixte româno-americane. Exerciţiul se desfăşoară pe aerodromul militar de la Câmpia Turzii şi va dura o săptămână.