Incident grav la o școală din București. Un copil și-a secționat jumătate de ureche, după ce a căzut și s-a lovit într-o țeavă

Data publicării:
copil ureche

Un incident extrem de grav s-a petrecut la școala Liviu Rebreanu din București. Un copil și-a secționat jumătate de ureche, după ce a căzut și s-a lovit de-o țeavă lăsată de izbeliște în urma unei lucrări în curtea școlii. Mai mult, părinții acuză că reprezentanții școlii au ezitat să sune la ambulanță, iar copilul a ajuns la spital doar după că mama sa l-a dus cu un taxi. Acum, părinții vor ca cei vinovați să fie trași la răspundere pentru neglijență. Contactată de Digi24, directoarea școlii nu a dorit să comenteze incidentul.

Băiatul în vârstă de 11 ani ieșise în pauză alături de colegi când s-a întâmplat accidentul.

Mi-a alunecat piciorul! M-am lovit cu urechea de țeavă. M-am zgâriat și nu mi-am dat seama prima dată, dar i-am văzut pe colegii mei că s-au impacientat foarte tare și eu am văzut un fel de baltă mică de sânge în mână”, spune Gabriel Săceanu.

Ceilalți colegi s-au speriat și ei și l-au ajutat pe băiat să ajungă la cabinetul școlii. Părinții au fost anunțați printr-un telefon că a avut loc un incident nesemnificativ.

Am fost sunată de asistenta școlii de pe telefonul băiatului să vin la școală că s-a lovit copilul. Am venit să-l iau. Ei nu au chemat salvarea, probabil de frica poliției. Am plecat cu copilul la spital cu un taxi. Din punct de vedere al sănătății este de la jumătate în sus ca gravitate. Există riscul ca acel cartilagiu să nu se sudeze, este un zgârci care nu este irigat. Există șanse la 70% ca copilul meu să rămână mutilat, să rămână fără ureche”, spune Monica Săceanu, mama elevului .

La spital, copilul a fost operat deși părinții primiseră garanții de la oficialii școlii că rana este una superficială.

„(V-am sunat în legătură cu incidentul de la școală!) Vă rog să îmi permiteți să nu comentez”, spune Niculina Augistina director școală.

Când au văzut că cei din conducerea școlii nu reacționează, părinții băiatului au mers și la Institutul de Medicină Legală.

„O să mergem până în pânzele albe! Asta înseamnă proces. Să se facă dreptate! Pretenții financiare nu avem”, spune Mihai Săceanu.

Părinții copilului spun că vor depune plângere și la poliție.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri