Sari la conținut

Incident la protestul mut de la Sibiu. O mașină a trecut printre oameni

A fost un moment de tensiuni, miercuri, în fața sediului PSd din Sibiu, după ce o mașină a trecut printre protestatari.

Mișcarea „Vă vedem din Sibiu” a continuat miercuri cu al zecelea protest tăcut în fața sediului PSD Sibiu. Spre deosebire de celelalte zile, când nu au fost incidente, astăzi spiritele s-au încins după ce o mașină a trecut prin mulțime și l-a acroșat pe unul dintre cei prezenți la protest, scrie oradesibiu.ro.

Sibienii aflați în fața sediului PSD au fost nemulțumiți de felul în care jandarmii au reacționat și spun că astfel de manifestări trebuie să rămână în continuare pașnice.

„Un conducător auto a forțat trecerea prin mulțimea care era la un protest pașnic. Nu mi se pare normal, pentru că eu de patru ani scot autorizații pentru proteste și mi se spune că beneficiem de protecția jandarmilor și a poliției și nu înțeleg de ce nu a fost oprit. Data viitoare va intra în plin și ce o să facem, stăm și ne uităm la el, dăm curs la instigări? E important să se știe că sunt proteste și că sunt pașnice”, a spus unul dintre participanții la protest.

După incident, la fața locului a ajuns și un echipaj de la Poliția rutieră care a stat de vorbă cu cei implicați.

La scurt timp, comunitatea „Vă vedem din Sibiu” a publicat un mesaj în care afirmă că „tensiunea creată de Parlament în aceste zile se perpetuează în întreaga societate”.

„În a zecea zi de protest, spre sfârșitul flashmobului intitulat "Un pas în față", un conducător auto grăbit, supărat de oamenii adunaţi în zona pietonală din fața sediului PSD, a cauzat un eveniment neplăcut în momentul în care a încercat să forțeze trecerea cu mașina prin mulțimea care tocmai se dispersa, lovind uşor un manifestant. Ca urmare, mulțimea a reacționat și mașina a fost lovită de câteva ori în capotă, ceea ce este regretabil. Deși incidentul nu s-a soldat cu nicio urmare, dorim să ne reafirmăm susținerea pentru un tip de protest complet pașnic și civilizat, așa cum au stat lucrurile încă din primul moment din care am ajuns în Zona liberă de corupție. Orice tip de violență, fizică sau verbală, nu face decât să ne coboare la nivelul celor împotriva cărora protestăm”, se arată în mesajul acestora.