Prințul dezmoștenit Nicolae a încercat să intre cu forța în reședința Regelui Mihai

Data actualizării: Data publicării:
Nicolae_regele Mihai_ FB

Casa Regală a anunțat miercuri într-un comunicat că Nicolae Medforth-Mills, fostul „Principe Nicolae”, a încercat să intre cu forța în reședința Regelui Mihai din Elveția, imediat după împărtășanie. În incidentul de marți, când Nicolae (foto, în stânga) a forțat ușa locuinței, au fost implicate șase persoane, dintre care una a fost rănită, se arată în comunicatul oficial al Casei Regale.

Redăm integral, comunicatul Casei Regale.

„În seara de marți, 7 noiembrie 2017, Nicolae Medforth-Mills a făcut o tentativă de violare a domiciliului Majestății Sale Regelui, la reședința din Elveția. Dl Medforth-Mills a forțat ușa casei, implicând în incident șase persoane, dintre care trei colaboratori ai Casei Majestății Sale.

Dl Medforth-Mills a agresat fizic și verbal trei persoane. Una dintre ele prezintă răni corporale. În final, el a fost împiedicat să forțeze intrarea în casă. Majestatea Sa a făcut clar, de mai multe luni de zile, faptul că refuză să-și vadă nepotul, lucru adus la cunoștință dlui Medforth-Mills în repetate rânduri.

La incident au fost prezente trei infirmiere, venite să trateze pe Majestatea Sa, care nu au putut să-și facă la timp datoria. De asemenea, infirmierele au făcut cunoscut că se tem pentru integritatea lor corporală și că vor lua în discuție la instituția lor dacă vor mai veni sau nu să-l trateze pe Rege.

Incidentul a survenit la doar o oră după ce Regele Mihai primise Sfânta Împărtășanie de la trimisul ÎPS Mitropolitului Iosif.

Casa Majestății Sale a înaintat o plângere la poliția elvețiană.”

În urmă cu 20 de ore, fostul principe posta pe contul său de Facebook că se află la Aubonne, în Elveţia.

Nicholae Medforth-Mills este fiul principesei Elena a României şi al lui Robin Medforth-Mills. Este născut pe 1 aprilie 1985, în Meyrin, Elveţia. A primit titlul de principe la împlinirea vârstei de 20 de ani.

În data de 1 august 2015, Majestatea Sa Regele Mihai a semnat un document prin care a retras nepotului său Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de „Principe al României” și calificativul de „Alteță Regală”.

De asemenea, Regele l-a exclus pe Nicolae din Linia de Succesiune la Coroana României. Hotărârile au intrat în vigoare în aceeași zi.

„Alteța Sa Regală Principesa Elena, mama lui Nicolae, a primit înștiințarea acestei decizii, printr-o scrisoare personală trimisă de Majestatea Sa Regele”, se arată în comunicatul de presă al Casei Regale de la acea dată.

Principele Nicolae a venit prima dată în România în 1992, pe când avea doar şapte ani. Atunci, şi-a însoţit bunicul, Regele Mihai, la prima revenire în ţară după exilul de 45 de ani impus de autorităţile comuniste.

Principesa Margareta și Principele Radu se află de duminică în Elveția, după ce starea Regelui Mihai s-a agravat.

Starea generală a Regelui Mihai s-a agravat și prezintă o slăbiciune accentuată, cu o scădere semnificativă a rezistenței”, a anunțat luni un comunicat al Palatului Elisabeta. „În această săptămână, Familia Regală va avea o rundă de întâlniri cu medicii Majestății Sale, pentru a discuta tratamentul curent al Regelui și pentru a primi sfatul lor în circumstanțele actuale”, se mai arăta în comunicat.

În octombrie, Casa Regală anunța că Regele Mihai se află sub supravegherea permanentă a medicilor şi urmează tratamentul, anunţă Casa Regală.

Este pentru prima oară în ultimul an când Casa Regală face un astfel de anunț, după ce Regele Mihai, care de curând a împlinit 96 de ani, a fost diagnosticat cu o formă gravă de leucemie și cancer de piele.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri