Incident pe Aeroportul Otopeni. Anchetă în desfășurare

Data actualizării: Data publicării:
ryanair - GettyImages - 30 sept 15

Centrul de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (CIAS) a demarat o serie de investigații după ce, marți dimineață, o aeronavă Boeing 738, aparținând companiei Ryanair, care venea de la Berlin, a lovit o baliză la aterizarea pe una dintre pistele Aeroportului Henri Coandă București. Avionul, cu 183 de pasageri la bord, s-a oprit în siguranță.

După ce a lovit baliza, aeronava a întors imediat și a continuat rulajul până la poziția de parcare, unde toți pasagerii au fost debarcați în deplină siguranță, a transmis Compania Națională Aeroporturi București (CNAB), printr-un comunicat de presă.

„Astăzi, la ora 10:37, la Aeroportul Henri Coandă, o aeronavă Boeing 738, aparținând companiei Ryanair, care efectua zborul Berlin — București, după aterizarea pe pista nr. 2 (26R-08L) a depășit pragul fizic 08L oprindu-se în siguranță pe suprafața betonată a pistei. Aeronava a întors imediat și a continuat rulajul până la poziția de parcare”, precizează CNAB.

La bordul avionului se aflau 183 de pasageri și membrii echipajului, care au fost debarcați în deplină siguranță.

„Nicio persoană nu a avut de suferit și nu s-au înregistrat pagube materiale. Aeronava se află în acest moment la poziția de parcare”, se menționează în comunicatul CNAB.

În urma acestui incident aviatic, o echipă a Centrului de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile a demarat investigațiile, conform reglementărilor în vigoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri