Câți oameni au murit în incidente la metrou, în ultimii ani

Data actualizării: Data publicării:
metrou

O tânără a murit, în noaptea de 12 spre 13 decembrie 2017, după ce a fost împinsă de o femeie pe linia de metrou, în stația Dristor 1. Femeia bănuită că ar fi împins-o pe tânără a fost reținută pentru 24 de ore, printr-o ordonanță a Parchetului de pe lângă Tribunalul București, au declarat surse judiciare. Potrivit surselor citate, femeia este cercetată pentru omor și tentativă la omor, după ce tânăra împinsă a murit. Poliția Capitalei a anunțat că procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București au audiat-o pe femeie. Femeia de 36 de ani ar mai fi fost implicată anterior într-un incident cu o altă tânără, pe care a împins-o spre linia de metrou în stația Costin Georgian, însă aceasta nu a pățit nimic.

Mai multe incidente au avut loc la metrou în ultimii șapte ani:

14 octombrie 2017 - Circulația trenurilor pe Magistrala 2 de metrou, între stațiile Piața Romană și Universitate, s-a desfășurat, pe un singur fir, la interval de aproximativ 12 minute, din cauza unui incident în apropiere de stația Universitate. Cauza incidentului a fost găsirea unei persoane în tunel pe firul 2, aproape de stația Universitate. 

1 octombrie 2017 - O persoană a fost rănită după ce a căzut pe șine și a fost lovită în stația de metrou Republica, de o garnitură de tren, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență București. Victima, de circa 30 de ani, a fost scoasă de pompieri de sub tren, este în stare de conștiență, acordându-i-se primele îngrijiri medicale de un echipaj al SMURD.

27 ianuarie 2017 - Un bărbat a murit după ce i s-a făcut rău la metrou, deși medicii de la Ambulanță au încercat să-l resusciteze mai bine de o oră. Bărbatul avea 55 de ani și i s-a făcut rău în timpul mersului cu metroul la stația Timpuri Noi. 

20 ianuarie 2017 - O avarie s-a produs pe tunelul de metrou între stațiile Universitate și Unirii, în urma căreia s-a simțit un ușor miros de fum, iar călătorii de pe peronul stației Universitate au fost evacuați, potrivit Biroului de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov.

20 decembrie 2016 - Un bărbat de aproximativ 40 ani a fost lovit de metrou, la stația Dimitrie Leonida, informează Biroul de Presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov. Bărbatul a fost extras de sub metrou, fiind conștient, însă membrul inferior drept i-a fost amputat în urma coliziunii cu metroul.

13 iulie 2016 - În stația de metrou Constantin Brâncoveanu a avut loc o tentativă de suicid, nereușită. La fața locului au sosit autoritățile, iar persoana care a încercat să se sinucidă a fost dusă la spital, pentru evaluare. Pe firul 1, între stațiile Pipera - Constantin Brâncoveanu și Constantin Brâncoveanu - Berceni circulația trenurilor s-a desfășurat în jur de o oră în sistem pendul.

24 martie 2016 - Un tânăr s-a aruncat în fața trenului în stația Brâncoveanu - direcția Berceni, potrivit purtătorului de cuvânt al Metrorex, Evelyne Croitoru. Acesta a suferit un traumatism cranian grav, nemaiputând fi salvat. 

2 martie 2016 - Un bărbat în vârstă de 60 de ani a murit după ce s-a aruncat în fața trenului la stația Izvor, direcția Eroilor. A fost afectată circulația trenurilor de pe Magistralele 1 și 3.

3 decembrie 2015 - Un bărbat s-a aruncat pe șinele de metrou în stația Piața Sudului. A scăpat cu viață, primind îngrijiri medicale la fața locului, de la un echipaj SMURD.

30 septembrie 2015 - O femeie de 26 de ani a căzut pe șinele de metrou în stația Lujerului. Mai multe echipaje de SMURD, pompieri și poliție s-au deplasat de urgență la fața locului. Medicii i-au acordat victimei primul ajutor, iar apoi au transferat-o la spital, starea ei nefiind gravă. 

22 septembrie 2015 - Un bărbat, în vârstă de 49 de ani, a murit după ce s-a aruncat în fața trenului, la stația Grivița pe Magistrala 4.

29 iunie 2015 - Un bărbat, în vârstă de aproximativ 35 de ani, a murit după ce a fost lovit de metrou în stația Eroii Revoluției, pe magistrala M2 Pipera-Berceni.

23 aprilie 2015 - Un bărbat în vârstă de 47 de ani a căzut pe șinele de metrou, în stația Titan, pe sensul spre Republica. Victima a fost lovită de garnitură, însă conștientă, iar echipele de intervenție i-au acordat primul ajutor.

2 martie 2015 - O femeie de 55 de ani a căzut, pe șinele de metrou în stația Politehnică, după ce i s-a făcut rău. Femeia a fost lovită de trenul care ajungea în stație, din fericire accidentul fiind destul de ușor, iar victima scăpând cu răni ușoare.

17 februarie 2015 - Un tânăr de 19 ani a murit după ce a fost lovit de metrou în stația Păcii, circulația fiind blocată pe direcția de mers Eroilor - Păcii (M3).

26 iulie 2014 - Un bărbat a murit după ce s-a aruncat în fața trenului de metrou în stația Crângași.

26 mai 2014 - Un bărbat, în vârstă de 35-40 ani, s-a aruncat în fața garniturii de metrou la stația Dristor 1. Persoana a fost transportată la Spitalul Floreasca, având fracturi la picioare și la o mână. 

19 mai 2014 - Un bărbat, în vârstă de aproximativ 35 de ani, s-a aruncat în fața trenului la stația Piața Universității, murind pe loc.

19 august 2013 - O femeie, în vârstă de aproximativ 40 de ani, s-a aruncat în fața garniturii de metrou la stația de metrou Piața Unirii 1, murind pe loc.

11 martie 2013 - O femeie, în jur de 45 de ani, a murit după ce s-a aruncat în fața metroului în stația Costin Georgian, circulația pe Magistrala I de metrou (Republica - Dristor 2) fiind blocată.

16 octombrie 2012 - O femeie a supraviețuit după ce s-a aruncat în fața metroului la stația Dristor 1.

31 ianuarie 2012 - O femeie, în vârstă de 35 de ani, s-a aruncat în fața metroului în stația Piața Sudului. În urma impactului femeia a supraviețuit, dar picioarele i-au fost amputate.

5 aprilie 2011 - O femeie, în jur de 50 de ani, a scăpat cu viață după ce s-a aruncat în fața unei garnituri la stația Apărătorii Patriei. 

3 aprilie 2011 - Un bărbat, în vârstă de 45 de ani, a fost rănit, după ce s-a aruncat în fața metroului la stația Ștefan cel Mare.

1 martie 2011 - Un bărbat în vârstă de 40 de ani a scăpat cu viață după ce a căzut în fața garniturii de metrou din stația Costin Georgian. Bărbatul a suferit ușoare traumatisme la cap și a fost transportat la spital.

27 aprilie 2010 - Un tânăr de 24 de ani s-a sinucis în stația Piața Romană. Medicii de la SMURD ajunși la locul tragediei nu au mai putut să îl salveze.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri