Incidente la Rusănești, din cauza pestei porcine africane. Trei persoane riscă sancțiuni

Data publicării:
jandarmi-rusanesti-olt
Zeci de jandarmi au fost mobilizați în comuna Rusănești. Foto: Digi24

Un bărbat care a încercat să blocheze cu tractorul accesul echipelor DSVSA pe o stradă din Rusăneşti, vineri dimineaţa, a fost condus la sediul Poliţiei şi ar putea fi sancţionat contravenţional, iar alte două persoane au avut o atitudine „recalcitrantă” în timpul acţiunilor veterinarilor şi au fost legitimate de jandarmi, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) şi Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt.

jandarmi-rusanesti-olt
Zeci de jandarmi au fost mobilizați în comuna Rusănești. Foto: Digi24

Echipele de veterinari acţionează vineri la Rusăneşti, unde săptămâna trecută au fost confirmate trei focare de pestă porcină africană (PPA), pentru eutanasierea porcilor. Veterinarii sunt însoţi de efective sporite de jandarmi.

Decizia eliminării tuturor porcilor din Rusăneşti a fost luată luni de autorităţile judeţene, iar reprezentanţii DSVSA au ajuns marţi în localitate pentru a eutanasia animalele, însă au întâmpinat opoziţia sătenilor şi timp de două zile nu au putut să acţioneze.

Joi au fost eliminaţi porcii din ferma familiei primarului din Rusăneşti iar vineri şi alţi localnici din Rusăneşti au permis accesul echipelor DSVSA în gospodării pentru eutanasierea suinelor. În ultimele zile sute de localnici s-au adunat în centrul localităţii şi şi-au manifestat nemulţumirea faţă de măsura eliminării porcilor.

Efective sporite de jandarmi şi poliţişti sunt prezente vineri la Rusăneşti alături de echipele DSVSA.

„Mai multe efective de jandarmi sunt prezente astăzi la Rusăneşti pentru a sprijini activitatea reprezentanţilor DSVSA. Jandarmii au legitimat două persoane care au avut o atitudine, să spunem, recalcitrantă, urmând a se analiza dacă vor fi sancţionate, dar situaţia este sub control, nu sunt probleme”, a spus purtătorul de cuvânt al IJJ Olt, locotenent colonel Iulian Mihai, potrivit Agerpres.

O a treia persoană care riscă să fie sancţionată contravenţional este un bărbat care ar fi încercat să blocheze, cu un tractor, accesul veterinarilor pe o stradă din Rusăneşti. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Olt, Cristian Grigorescu, bărbatul a fost condus la sediul Poliţiei. 

Citește și DSV și polițiștii încearcă de trei zile să ia porcii dintr-o comună. „Punem topoarele pe voi!”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri