Încremeniţi pe holurile spitalelor, aşteptând veşti

Data publicării:
rude

Pe holurile Spitalului Sfântului Pantelimon atmosfera e apăsătoare. Rudele şi prietenii pacienţilor răniţi în incendiul din clubul Colectiv aşteaptă permanent noi veşti din partea medicilor. Anca e prietena lui Alex, un tânăr de 33 de ani, care a mers vineri noapte să filmeze concertul trupei "Goodbye to Gravity".

Anca Duloiu, prietena unui rănit de la Spitalul Sfântul Pantelimon: „Am vorbit în jur de ora 9, îmi spunea că trebuie să se ducă, că e un pic obosit. Dar din nefericire, s-a dus acolo”.

Tânăra a aflat de tragedie de pe Facebook. A fugit într-un suflet la spital şi l-a găsit pe Alex conştient: „L-am întrebat dacă i-au luat hainele foc şi mi-a spus că nu ştie. Mi-a spus doar că s-a uitat la mâini şi că erau roşii. Atât. Şi că s-a aruncat la pământ şi că a fost ajutat apoi de doi băieţi să iasă. L-am întrebat: "Cum eşti? Eşti bine?" şi cum îl tratează doctorii şi mi-a spus că sunt extraordinari, că-l tratează foarte bine. Şi atât, pentru că nu am avut voie să stau foarte mult”.

Din păcate, starea lui de sănătate s-a înrăutăţit, câteva ore mai târziu.

Este intubat, are căile aeriene cu arsuri, plămânii sunt plini de funingine. Ne-au explicat că se întâmplă în cazurile astea. Şi.. Aşteptăm”.

Clipe lungi de aşteptare şi la Spitalul Universitar.

Nepotul meu e dintre cei mai gravi. Dar, din fericire, a nimerit bine aici la Spitalul Universitar şi a trecut cele 72 de ore care sunt foarte problematice. Încearcă să lupte”.

Am crezut că au chef de glume şi după aia m-au mai sunat şi mi-au zis: grasule, vino să ne ajuţi că arde. Şi m-am urcat într-un taxi şi m-am dus după ei, dar când am ajuns...”.

Cei pentru care viaţa se desfăşoară de câteva zile pe holurile spitalelor sunt sfătuiţi de medici să încerce să-şi păstreze puterile.

Manuela Guran, medic la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă: „Tendinţa oamenilor care ajung în spital cu pacienţi este să stea acolo. Trebuie să-şi dozeze efortul şi să-şi găsească rude, prieteni şi să facă schimb. Este o chestiune de lungă durată şi vor ceda psihic şi nu asta trebuie. Trebuie să mănânce, să doarmă, să plângă”. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri