Indicatoarele „crescute” în copaci

Data publicării:
indicatoare

„Nu vă e teamă de trecerea asta? Ba, ne este. Și de asta şi de cea de dincolo. Nu se văd din cauza copacilor. Aici mereu sunt numai accidente. Niciodată nu s-au văzut şi nici nu se văd. Trebuie să stai tu pe loc, nu-ți dau prioritate.”

Bucureşti, Şoseaua Viilor. Chiar în faţa unei şcoli, e o trecere de pietoni nesemnalizată - vopseaua de pe asfalt nu se mai vede, iar indicatorul nici atât. Stâlpul pe care sunt montate semnul şi semaforul e mascat de un copac.

Șofer: „Nu le curăţă nimeni. Nici copacii, nimic. Știm semafoarele şi semnele, dar sunt alţii care nu le ştiu. Cum e pentru un şofer care nu vede o trecere de pietoni sau cedează trecerea. Se duce ghiulea, asta se întâmplă. Au fost cazuri, chiar şi ieri.”

Altă stradă, aceeaşi problemă. Doamna din imagine povesteşte că se teme pentru viaţa ei de fiecare dată când traversează pe această trecere.

„Trebuie să fim atenţi, unul ne lasă, celălalt nu.”

Bogdan Ocnaru, reporter Digi24: „Dacă nu sunt atenţi la marcaj, şoferii n-au cum să vadă indicatorul. E ascuns pe aici, printre crengi.”

În Bucureşti sunt peste 15 mii de indicatoare rutiere. Şoferii care provoacă accidente pentru că nu le observă sunt consideraţi vinovaţi şi se pot alege, după caz, cu amendă, permis suspendat sau dosar penal. Sancţiunile pot fi anulate în instanţă, susţin avocaţii. La rândul lor, şoferii pot da în judecată autorităţile locale, pentru că nu au toaletat copacii ori nu au montat indicatoarele în aşa fel încât să fie vizibile. Iar poliţiştii pot amenda administratorii drumului public, dacă aceştia nu-şi fac treaba.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri