Informaţia despre ostaticii români din Algeria a venit pe patru canale

Data publicării:
juramant 20corlatean 20resized 20presidency 20ro-44990

Ministrul Afacerilor Externe a detaliat, într-o emisiune de pe postul public de televiziune, care au fost sursele de informații privitoare la ultimul român ostatic în Algeria.

„În ceea ce priveşte o anumită informaţie a venit din patru canale. Este inutil să vă spun cât de mult am încercat, personalul de la ambasada din Alger, dar şi eu personal, să vorbesc în spital cu cetăţeanul român, despre care ştiam la acel moment că este în viaţă. Au existat alte două surse occidentale care au avut un medic la faţa locului care ne-au spus despre românul din spital, dar nu am reuşit să luăm legătura”, a declarat ministrul de Externe.

Titus Corlăţean a mai spus că există o primă evaluare, dar nu detalii. „Aşteptăm în continuare informaţii complete despre ce s-a întâmplat la faţa locului. Noi am pus accent pe salvarea de vieţi. În acest moment trei dintre cetăţenii români sunt repatriaţi. Ultimul cred că era undeva pe traseu. Cu doi dintre ei, imediat după eliberare, am vorbit personal la telefon. Cei doi cetăţeni români decedaţi vor fi repatriaţi în cursul nopţii. Românii au avut tot sprijinul consular, dar dezamăgirea e că nu i-am salvat pe cei doi”, a mai spus oficialul român, potrivit tvrinfo.

Și premierul Victor Ponta s-a referit la cele patru canale, într-o emisiune de luni seară de la alt post de televiziune.

„Acea informaţie ne-a venit cu privire la salvarea şi, în sfârşit, fără să avem totuşi datele exacte cu privire la situaţia reală de sănătate, situaţia medicală reală, a venit pe patru canale ca să fie foarte clar. Canale care, unul îl depăşeşte pe ambasadorul algerian la Bucureşti, un altul este separat de instituţia MAE şi o spun foarte clar: servicii de informaţii, informaţie alte state, toate clare, oficiale şi alte două canale, separate, occidentale, care mi-au confirmat prin doi ambasadori occidentali de la Alger, faptul că într-o seară ni s-a spus de către un ambasador, avem informaţia că există un român, era ultimul român, în spital, iar a doua zi, foarte de dimineaţă, un alt ambasador occidental, care a avut o sursă în spital”, a declarat Victor Ponta, luni seară, la Antena3.

Ambasadorul algerian la Bucureşti a dat vina pe autorităţile române, pentru bâlbâiala din declaraţiile referitoare la soarta ostaticilor români. Potrivit diplomatului, din partea Algeriei nu a fost nicio eroare, în ceea ce priveste comunicarea. Declaraţiile răspicate ale ambasadorului au fost făcute imediat după întâlnirea cu preşedintele Traian Băsescu la Palatul Cotroceni şi contrazic anunţurile oficialilor români în privinţa ostaticilor din Algeria.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri