Infotrafic: Cel mai aglomerat weekend de la începerea sezonului estival

Data publicării:
trafic dn1 -mfax

Foto: Mediafax

Pe Autostrada Soarelui, pe sensul de mers București — Constanța, s-au înregistrat aproape 60.000 de autovehicule în ultimele două zile. Numărul estimat al turiștilor veniți pe litoral depășește 200.000, potrivit datelor furnizate de operatorii de turism, arată sursa citată într-un comunicat de presă.

Este de așteptat ca pe parcursul zilei să se circule îngreunat pe DN39 Mangalia — Constanța, mai ales în stațiunea Eforie-Nord. Este posibil să se formeze coloane de mașini și la ieșirea de pe autostrada A2 către DN Centura Capitalei, dar mai ales la stația de taxare de la Fetești, întrucât mulți conducători auto preferă să plătească taxa de pod la singurele ghișee destinate achitării pe loc a tarifului (câte o casierie pe fiecare sens de mers, pe benzile numărul unu)”, precizează Centrul Infotrafic.

Conducătorilor auto li se reamintește că prin stația de taxare se poate trece liber pe benzile doi și trei, în ambele sensuri, cu obligativitatea ca taxa să se plătească în avans sau ulterior, până la ora 24,00 a zilei următoare trecerii, la stațiile de distribuție a carburanților autorizate ori prin SMS, la numărul 7577.

Prin urmare, se estimează că pe autostrada A2 București — Constanța circulația va fi foarte intensă.

De asemenea, dinspre Constanța, pentru evitarea aglomerației, pot fi folosite și alte rute: DN2A Constanța — Hârșova; DN3 Constanța — Murfatlar — Ostrov — Călărași (traversare cu bacul).

Și pe autostrada A1 Pitești — București vor crește semnificativ valorile de trafic, mai ales înainte și după lăsarea serii.

Până la ora 14,00, în județul Brașov, este închis DN 1E Brașov — Poiana Brașov, pe timpul desfășurării unui triatlon. Polițiștii rutieri recomandă rute ocolitoare către București: DN1E Poiana Brașov — Râșnov, DN73 Râșnov-Brașov, DN1A Săcele — Cheia—Ploiești; DN1E Poiana Brașov — Râșnov, DN73 Râșnov — Bran—Valea Mare-Pravăț DN72A ValeaMare-Pravăț — Târgoviște, DN71Târgoviște — Bâldana, DN7 Bâldana—București. Din Valea Mare-Pravăț se poate circula și către Pitești, prin Câmpulung, apoi spre București pe A1 Pitești — București, cu mențiunea că DN73 Câmpulung — Pitești este în lucru.

Nu recomandăm rutele DN73A Râșnov — Predeal și DN1 Brașov — Predeal, deoarece în județul Brașov, pe DN1, la ieșirea din Predeal către Azuga, pe porțiunea kilometrică 140+640 — 140+889 de metri, traficul rutier se desfășoară alternativ, pe o bandă, dirijat sau semaforizat, din cauza lucrărilor care se execută la pasaj. Atât în zona podului, cât și pe raza stațiunilor montane prahovene, în orele următoare se vor forma coloane de autovehicule pe mai mulți kilometri, mai ales pe sensul de mers Brașov — București”, mai precizează Centrul Infotrafic.

Vineri și sâmbătă, pe DN1, la Bărcănești, s-au înregistrat valori crescute de trafic: pe sensul de mers București — Ploiești: vineri, 20.732 de autovehicule, iar sâmbătă, 19.008; pe sensul de mers Ploiești — București: vineri, 16.815 autovehicule, iar sâmbătă, 13.749.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri