Sari la conținut
News Alert

Infotrafic: Pe A2 şi pe drumurile naţionale din sud-estul ţării, vântul puternic formează suluri de zăpadă

 

Zăpada de pe câmp este spulberată de vânt şi formează suluri pe autostrada A2, mai ales între kilometrii 40-50 şi 65-75, a precizat Centrul Infotrafic.

Şoferii sunt sfătuiţi să circule cu viteză redusă şi să se mărească distanţa în mers între autovehicule. De asemenea, maşinile trebuie să fie echipate cu anvelope de iarnă, iar şoferii care pleacă la drum lung să aibă în autovehicul lanţuri antiderapante şi lopată.

Drumul naţional DN 24D Tulucești - Vârlezi (judeţul Galați) şi DN 11A Podu Turcului (judeţul Bacău) - Bârlad (judeţul Vaslui) sunt în continuare închise, din cauza zăpezii, iar pe altele sunt restricţii pentru traficul greu, a precizat Centrul Infotrafic.

În judeţul Vaslui, traficul rutier a fost reluat, în condiții de iarnă, pe tronsonul Fălciu - Murgeni al DN 24A, astfel că între Huşi şi Murgeni se circulă cu restricţie pentru autovehiculele cu masa mai mare de 3,5 tone.

Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Vaslui, DN 11A este în continuare închis circulaţiei pe sectorul Bârlad - Iveşti, fiind executate lucrări de deszăpezire pe aceeaşi arteră între localităţile Iveşti şi Podu Turcului, judeţul Bacău. De asemenea, sunt închise de peste 48 de ore şi cinci drumuri judeţene, din cele zece care erau înzăpezite în cursul zilei de marţi.

Traficul rutier a fost reluat în condiţii normale pe drumul naţional DN 24B Huşi - Albiţa, peste 200 de tiruri îndreptându-se spre vamă în ultimele 12 ore.

Pe drumurile naţionale din judeţul Tulcea - DN22, DN22D, DN22E, DN22F şi DN22A - se circulă cu restricţie pentru autovehiculele de peste 7,5 tone, potrivit Centrului Infotrafic.

Traficul pe DN1 Bucureşti - Braşov este scăzută în intensitate, dar este posibil ca în orele următoare să se formeze coloane de maşini la Comarnic şi în staţiunile de pe Valea Prahovei, a precizat Centrul Infotrafic, recomandând şoferilor care merg spre Braşov să folosească ruta alternativă DN1A Ploieşti - Cheia - Săcele.

Circulaţia vehiculelor, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, va fi restricţionată în data de 31 decembrie 2014, între orele 16.00 şi 22.00, iar în zilele de 1 şi 2 ianuarie 2015, în intervalul 6.00-22.00, pe autostrada A2 Bucureşti - Murfatlar în cazul celor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone şi pe DN7 Piteşti - Râmnicu Vâlcea - Veştem şi pe DN39 Agigea - Mangalia, în cazul celor cu masa mai mare de 7,5 tone, potrivit prevederilor HG 1777/2004.

Judeţele Buzău, Ialomiţa, Călăraşi, Brăila, Constanţa şi Tulcea sunt, până miercuri după-amiază, sub avertizare cod galben de vânt, care atinge la rafală viteze de peste 55-65 de kilometri pe oră.

Vremea va fi geroasă în toată ţara, până vineri, cu temperaturi minime sub minus 15 grade şi, în unele zone, sub minus 25 de grade, în timpul zilei temperaturile maxime fiind între minus zece şi zero grade.