Infotrafic: Se aşteaptă ca DN 1 să fie aglomerat. Coloană de tiruri la Vama Nădlac

Data publicării:
valea prahovei masini

 

Pentru a evita aglomeraţia, poliţiştii rutieri amintesc că poate fi folosită ruta alternativă DN1A Săcele - Cheia - Ploieşti. Ieri, la Bărcăneşti, în judeţul Prahova, unde drumul naţional DN1 este alcătuit din patru benzi, au fost înregistrate peste 20.000 de autovehicule (cifra nu cuprinde autovehiculele care au circulat pe autostrada A3 Bucureşti - Ploieşti). 

Pe Valea Prahovei, numărul de poliţişti rutieri a fost suplimentat.

Centrul Infotrafic informează că duminică la prânz, în judeţul Sibiu, circulaţia a început să se intensifice pe DN7, dar nu sunt zone în care traficul rutier să se desfăşoare îngreunat.

Până în data de 5 ianuarie 2015, ora 2:00, este valabilă o informare Administraţia Naţională de Meteorologie referitoare la ninsoare, condiţii de formare a poleiului şi vânt puternic.

Poliţiştii le recomandă şoferilor să nu pornească la drum dacă nu au autovehiculele echipate pentru circulaţia în condiţii de iarnă, să conducă cu viteză redusă, să nu bruscheze comenzile şi să folosească preponderent frâna de motor. 

În judeţul Gorj, pe DN67C, un echipaj de poliţie acţionează în Novaci şi nu permite accesul autovehiculelor neechipate cu anvelope de iarnă către Rânca.

În judeţul Arad, pe DN7, există o coloană de autotrenuri la Vama Nădlac. Le recomandăm conducătorilor de autoturisme să fie prudenţi când depăşesc acea coloană. Reamintim că pot fi folosite şi punctele de trecere a frontierei Turnu şi Vărşand.

Vămi pline după Anul Nou. Românii se întorc "acasă", în străinătate

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe îi atenţionează pe cetăţenii români care tranzitează Ungaria că, potrivit Agenţiei Naţionale de Meteorologie Ungare, în judeţele din nord-estul Ungariei vor avea loc precipitaţii sub formă de ninsoare, în timp ce în judeţele in sud-est vor fi condiţii de formare a poleiului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri