INSCOP: Peste 40% dintre români au încredere în Guvernul Cioloș

Data publicării:
dacian ciolos fb-2

 

Foto: facebook

Sondajul arată că 40,8% dintre respondenți au încredere în Guvernul Cioloș, în timp ce 35,3% spun că nu au încredere în acest Executiv. 23,8% au răspuns nu știu sau nu au răspuns la întrebare. În plus, 50,5% dintre români declară că preferă un Guvern de tehnocrați pentru că aduce mai multă competență, în timp ce 32,1% spun că e de preferat un Executiv politic. 17,4% nu știu sau nu răspund.

De asemenea, 37,2% dintre respondenți ar dori un guvern de tehnocrați și după alegeri, în timp ce 34% ar prefera un guvern politic după alegeri, iar procentul nonrăspunsurilor este de 28,8%.

Cercetarea mai relevă că 36,9% dintre români cred că Guvernul Cioloș va face reforme importante cât se va afla la conducere, iar 34,8% sunt de părere că nu va reuși să facă reforme semnificative și 28,4% nu știu sau nu răspund.

37,4% dintre cei chestionați consideră că Guvernul Cioloș nu este alcătuit numai din specialiști în domeniile lor, iar 31,6% susțin că este format numai din specialiști în domeniile lor, în timp ce procentul celor care nu știu sau nu răspund este de 31%.

Conform barometrului, 34,6% dintre respondenți cred că Guvernul Cioloș va fi mai bun ca Guvernul Ponta, 34,3% că nu va fi mai bun, iar 31,1% nu știu sau nu răspund.

54,2% dintre români consideră că în urma protestelor de stradă Guvernul Ponta trebuia să își dea demisia, iar 36,7% sunt de părere că nu trebuia să demisioneze. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri