Înșelăciune în vremea coronavirusului: Persoane neidentificate cer bani în numele Institutului de Ocrotire a Mamei şi Copilului

Data publicării:
portofel cu bani lei
Alocația pentru copii poate fi încasată de către părintele căruia i s-a încredințat minorul printr-o decizie a judecătorilor care au emis un ordin de protecție în caz de violență domestică.. Foto: GettyImages

Aveți mare grijă cui deschizi uşa în această perioadă! Există deja un caz al unei persoane care pretinde că strânge bani pentru Institutul de Ocrotire a Mamei şi Copilului din Capitală. Reprezentanţii unităţii sanitare spun că nimeni nu strânge bani în numele IOMC, informează Agerpres.

"Am primit azi telefon de la o doamnă care mi-a povestit că a venit cineva la uşa ei şi spunea că strânge bani în numele institutului, ceea ce nu este adevărat, noi nu strângem bani din uşă în uşă, în nici un caz. Nu încurajăm această practică, oamenii să dea bani, noi nu strângem bani!", a declarat Bogdan Ştefănescu, purtător de cuvânt IOMC, pentru Mediafax.

"Sunt hoţi care profită de bunătatea oamenilor în perioada asta, care sunt dispuşi să ajute spitalele, şi ştim foarte bine, oamenii vin la spitale cu dulciuri, cu cafele, pentru medici, şi atunci profită de această bunătate a oamenilor, de îngrijorarea lor, de dorinţa de a face bine", a adăugat acesta.

Mare atenţie, aşadar. În această perioadă se pot înmulţi astfel de cazuri.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri