Inspectoratul Şcolar, despre profesorul acuzat de pedofilie: E în concediu medical din 2014

Data actualizării: Data publicării:
marian banu

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar spun că nu pot lua nicio decizie, pentru că profesorul respectiv nu mai predă de patru ani. Au ţinut însă să precizeze că în acest interval nu au primit nicio plângere de la vreun părinte. Ar fi fost oarecum greu de crezut. Nu ştiu însă dacă pe vremea când preda respectivul dascăl a avut un comportament nepotrivit faţă de elevi.

Marian Banu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Bucureşti: „Am luat legătura cu Şcoala „Emil Racoviţă”, nr. 93, domnul profesor din anul 2014 nu s-a mai prezentat la şcoală, e în concediu medical. Este profesor de istorie grad I, titular, în momentul de faţă se află în concediu medical, şi-a prelungit concendiul medical cu o afecţiune destul de serioasă.

Reporter: „Ar putea fi sancţionat într-un fel?

Marian Banu: „În momentul de faţă, ca şcoală nu mai putem lua o anumită decizie, pentru că activitatea nu s-a mai desfăşuart în şcoală. Aspectele legate de învinuiri de modul în care domnul îşi desfăşoară activitatea acasă sunt la latitudinea organelor de specialitate, respectiv a poliţiei. Noi, ca inspectorat nu avem autoritate fiind în concediul medical”.

Reporter: „Aveţi plângeri de la părinţi?”

Marian Banu: „În ultimii 4 ani nu au fost, nu mai este în şcoală, urmează să văd dacă au mai fost antecedente din punct de vedere al comportamentului, dar trebuie să merg la şcoală să cercetez”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri