Inspectori ANAF, mobilizați să salveze o pisică

Data publicării:
pis

Ochii mari ai pisicii portocalii care se aşeza în fiecare dimineaţă în vitrina magazinului de haine au reuşit să-i convingă pe localnicii din zona că necuvântătoarea are nevoie de ajutor:

- Am facut notificare scrisă că există aici și am fotografiat-o să am dovada că este.

- Pisica arăta ca un mâț bolnav. Are boticul engru. Deci mult timp nu a mâncat și nu a băut apă.

- Am vazut-o de acum o săptămână. Stătea și se ruga sărmana. Poate o veni vreun trecător ca să îi dea și ei drumul.

Oamenii s-au dus direct la Protecţia Animalelor, unde le-au povestit voluntarilor drama prin care trece pisica din vitrină. Aceştia au luat legătura cu inspectorii ANAF din Târgu Jiu, care închiseseră magazinul în urmă cu o lună. Împreună cu proprietarul spaţiului comercial, aceştia au desigilat şi au început căutările. Li s-au alăturat şI oamenii din zonă.

„Lumea se sesizează. Se impacientează. O pisică era captivă. Au vrut să ajute acest animal”, spune Ionel Păuna, proprietarul spaţiului.

„Am adus niște mâncărică, poate vine. Că nu putem să lăsăm pisica înăuntru și să plece. Deci trebuie să o prindem. Ea e speriată și trebuie să o prindem”, spune o femeie.

Nici urmă de felină, însă.

Ne spune că se adaptează, dacă e umiditate n-au nevoie de apă, depinde cât de grasă e, de sănătoasă, că se orientează, se adaptează”, spune Doru Safta, veterinar.

Operaţiunea s-a încheiat fără succes însă oamenii i-au lăsat pisicii apă şi mâncare.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri