Instructor mort în Făgăraș. Grupul de turiști a fost coborât de pe munte

Data publicării:
instructor mort

O expediţie pe munte s-a încheiat tragic pentru un tânăr de 28 de ani. Bărbatul a murit după ce a alunecat într-o râpă din Masivul Făgăraş. Tânărul însoţea un grup de 50 de turişti din Bucureşti, care au fost coborâţi de pe munte duminică dimineaţă.

Salvamontiştii au reuşit, duminică dimineaţă, după o aproximativ unsprezece ore de la alarmă, să recupereze trupul instructorului care şi-a pierdut viaţa după ce a căzut într-o prăpastie în zona de creastă a Masivului Făgăraş, în sectorul din apropierea Vârfului Moldoveanu. 

„În jurul orei 05.00, acţiunea de recuperare a victimei căzute de pe Vârful Moldoveanu s-a încheiat, după aproape unsprezece ore de la alarmare”, a anunţat Salvamont România. 

Este singura victimă, neconfirmându-se informații inițiale potrivit cărora o altă persoană ar fi fost rănită.

Trupul bărbatului va fi dus la Serviciul de Medicină Legală, pentru necropsie.

Pe munte a mers, alături de salvamontişti, şi o echipă de poliţişti. 

„Tot grupul de turişti cu care era victima este în siguranţă, a coborât de pe munte şi se află la Nucşoara”, a declarat, duminică dimineaţă,  purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Argeş.

Accidentul s-a produs în timp ce grupul de turişti cobora sâmbătă de pe Vârful Moldoveanu către Valea Rea, iar la un moment dat bărbatul de 28 de ani a căzut câteva zeci de metri într-o prăpastie. Surse locale au declarat că victima însoţea un grup de aproximativ 50 de studenţi la Geografie care se aflau într-o excursie pe munte.

Tot în noaptea de sâmbătă spre duminică, salvamontiştii din Argeş au intervenit pentru recuperarea a şapte turişti care se rătăciseră pe munte. „La ora 0.40, s-a primit încă un apel de urgenţă pentru salvamontiştii argeşeni - şapte turişti rătăciţi, fără lanterne, fără hartă, pe muchia Pisica. Aceştia veneau de pe Negoiu şi au pierdut poteca”, a anunţat Dispeceratul Naţional Salvamont. Cei şapte turişti au fost recuperaţi în jurul orei 03:15, scrie News.ro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri