Sari la conținut

Instructorii auto, protest în fața Guvernului. Examenele auto, în pericol

Instructorii auto independenţi protestează în faţa Guvernului! Ei acuză Ministerul Transporturilor că le interzice dreptul la muncă şi îi obligă să funcţioneze, de la 1 septembrie, în acelaşi regim ca şcolile de şoferi! Dacă nu li se rezolvă solicitările, instructorii anunţă că vor boicota prezenţa elevilor la examenele auto şi vor organiza acţiuni de protest în toată ţara. Ministrul Transporturilor le transmite tuturor că legea trebuie respectată!

Conform unui ordin emis în urmă cu patru ani de Ministerul Transporturilor, de la 1 septembrie 2017, instructorii auto care funcţionează în regim de Persoană Fizică Autorizată vor fi obligaţi să angajeze un profesor de legislaţie rutieră, un expert-contabil, un medic care să le predea elevilor cursurile de prim-ajutor, un inginer mecanic, care să predea orele de cunoaştere a autovehiculului şi o persoană care să se ocupe de munca de secretariat. În plus, ordinul ministerial îi obligă să aibă propria sală de pregătire teoretică şi instruire practică a elevilor. Toate aceste solicitări ministeriale sunt contestate vehement de instructorii auto independenţi din toată ţara.

Protestatari:

  • De 30 de ani fac instructorie şi acuma îmi ia dreptul? Sunt pensionar! Dar îmi ia dreptul şi mă face şomer! De ce?
  • Ce vor de la noi? Vor să ne desfinţeze? De ce? Ca să mergem la alte şcoli?
  • PFA-ul are o singură lege!

Dumitru Ene, reprezentantul instructorilor auto PFA: Partidul care este la guvernământ caută să ia pâinea de pe masă câtorva mii de familii. Să ne lase să lucrăm pe PFA cum suntem organizaţi la ora actuală. Şi să ne ia din ograda ministerului Transporturilor.

Protestatari:

  • Vom veni cu maşinile în Bucureşti! Şi nu vom pleca până când nu se va rezolva! Ministrul e obligat să ne primească! O mână de oameni care-şi bate joc de o ţară întreagă!
  • Foarte mulţi dintre instructorii independenţi PFA doresc să nu mai lase candidaţii să se prezinte la examen, să susţină proba practică, întrucât sunt foarte, foarte dezavantajaţi.
  • Este o mafie în spatele ministerului Transporturilor, indiferent de ce culoare politică a fost el, care vrea să desfiinţeze persoanele fizice autorizate, să rămână şcoli!

O delegaţie a protestatarilor a discutat cu reprezentanţii ministerului Transporturilor, dar cele două părţi nu au ajuns la o concluzie. Ministrul Răzvan Cuc le-a transmis manifestanţilor că legea în România trebuie respectată. Prin intermediul unui comunicat public, ministrul Transporturilor a precizat că ordinul contestat a fost elaborat în 2013, a parcurs toate procedurile legale de transparență decizională şi a fost contestat în 280 de procese pe care instructorii le-au pierdut! Situaţia va fi dezbătută între 7 şi 11 august, în cadrul unui Grup de lucru care va reuni toate entităţile implicate.

Pe aceeași temă