Întâlnirea premier-președinte la Palatul Cotroceni s-a încheiat după jumătate de oră

Data publicării:
1511 20ponta-33557

Discuţia dintre cei doi, care a început la ora 16.00, vine pe fondul unor atacuri dure ale şefului statului la adresa Guvernului. La ora 17.30, Guvernul a aunțat o declarație de presă a premierului la Guvern. Acesta a anunțat că președintele va merge la Bruxelles și a explicat de ce.

Într-un interviu acordat cotidianului ''Le Figaro'', Ponta susţine că nu se va supăra dacă preşedintele nu-l va mandata să reprezinte România la Consiliul European de la Bruxelles, din 22 și 23 noiembrie.

„Dacă doreşte acest lucru, va merge preşedintele în persoană. În cazul în care contează pe mine, îmi va acorda un mandat. Cel puţin în legătură cu acest lucru, suntem de acord. Este o chestiune de câteva zile şi se va reglementa fără lacrimi”, a declarat, pentru publicația franceză „Le Figaro”, premierul Victor Ponta.

Cu toate acestea, în ultimele zile, întâlnirea dintre cei doi oficiali, care fusese programata inca de săptămâna trecută, a fost pusă sub semnul întrebării.

În urmă cu două zile, premierul spunea la Bruxelles că, în drum spre avionul de întoarcere, îi va solicita preşedintelui o întâlnire, pentru a-i cere mandat ca să reprezinte România la Consiliul European.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri