INTERACTIV. Care credeți că sunt principalele motive pentru care românii pleacă din țară?

Data publicării:
recensamant2 1

Este o scădere majoră faţă de precedentul recensământ. O scădere cu 1,559,300 de locuitori, în principal din cauza migraţiei externe.

Judeţele cu cei mai puţini locuitori sunt Covasna – 210.000 de locuitori, Tulcea – 213.000, Sălaj – 224.000 şi Mehedinţi, Ialomiţa şi Giurgiu.

Care credeți că sunt principalele motive pentru care românii pleacă din țară?

Răspundeţi la această întrebare prin formularul DigiVOX din partea dreaptă a site-ului, lăsaţi-vă numărul de telefon şi puteţi intra în direct cu Adriana Nedelea în jurnalul de la ora 15.00.

Totodată, vă aşteptăm opiniile în formularul de comentarii şi pe pagina de Facebook, iar pe cele mai interesante le vom prezenta în jurnalele Digi24.

Context

INS a publicat rezultatele oficiale ale Recensământului din 2011.

Din punctul de vedere al distribuţiei pe vârste a populaţiei, datele INS arată că în România copiii şi tineri reprezintă 28,2% din populaţie, persoanele mature 55,7%, persoanele în vârstă de 65 ani - 16,1%, iar persoanele în vârstă de 85 ani şi peste - 1,3%.

Populația României va continua să scadă. Declinul demografic prin scădere naturală va persista până în jurul anului 2075. Este de aşteptat ca după această dată să se înregistreze o creștere naturală firavă.

În 2075 se estimează că populația României va fi de 17,7 milioane de locuitori, iar natalitatea ar fi de aproape 13 născuți la o mie de locuitori, cu puțin peste nivelul mortalității generale. Suficient însă ca nivel pentru reinstalarea unei creșteri naturale minime.

Plecând de la numărul populației la recensământul din octombrie 2011 și de la actuala structură pe vârste, și admițând că o femeie va da naştere la cel puţin doi copii începând din acest an, reiese că ar fi nevoie de aproape 65 de ani pentru refacerea structurii pe vârste a populației și pentru a ajunge la un număr anual de naşteri mai mare decât numărul deceselor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri