INTERACTIV. Cum scăpăm de corupția din spitale? Ce-ați face dacă ați avea nevoie de un transplant?

Data publicării:
adriana nedelea-14

Reporterii Digi24 au pretins – în cadrul unui reportaj realizat cu camera ascunsă - că o rudă face dializă de trei ani de zile şi că are nevoie urgent de transplant. Au sunat la unul din sutele de anunţuri şi au negociat cu unul dintre cei dispuşi să vândă un rinichi.

Directorul Agenţiei Naţionale de Transplant refuză să creadă că asemenea intervenţii chiar se fac. Admite, însă, că asemenea încercări pot avea loc, dar pare sigur că medicii le resping.

Media în România este de șase donatori la un milion de locuitori. Cei care vând sau cumpără organe trebuie să ştie că riscă închisoarea de la trei la cinci ani. Dar în ultimii 23 de ani niciun astfel de caz nu a fost anchetat.

Cum scăpăm de corupția din spitale? Dumneavoastră ce-ați face dacă ați avea nevoie de un transplant?

Răspundeți la aceste întrebări pe pagina de Facebook a Digi24 și aveți ocazia să câștigați o tabletă. Dacă ne spuneți opinia la întrebarea din concurs, sunteți automat înscris la tragerea la sorţi săptămânală pentru o tabletă de ultimă generaţie. Detalii, AICI. 

De asemenea, dacă vă spuneți opinia și vă lăsaţi numărul de telefon completând formularul DigiVOX de pe site-ul digi24.ro, veți fi contactat și puteți intra în direct cu Adriana Nedelea în jurnalele de la ora 14.00 și 15.00.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri