INTERCEPTĂRI. Numele ministrului Mediului apare în dosarul deputatului Ion Stan

Data publicării:
28112012 20intercept 2013-35733

Interceptările apar în documentul procurorilor care au fost trimise către Comisia Juridică a Camerei Deputaților pentru întocmirea unui raport pentru arestarea sa preventivă.

Referatul are 452 de pagini și cuprinde interceptări ale convorbirilor lui Ion Stan cu omul de afaceri care i-ar fi finanțat campania electorală.

Bunurile pe care acesta din urmă le-ar fi cumpărat sunt în valoare de 100.000 de lei, printre care 155.000 de găleți de zece litri, de culoare roșie, fiecare a doi lei bucata.

În schimb, deputatul a promis că își va folosi influența pentru a obține influența pentru obținerea unor contracte cu statul.

Interceptările convorbirilor care apar în referatul DNA

Denunțător: Domnu' președinte, ca un... câine mă ține... pe ăla! M-ați rugat de găleți și de ce am făcut atunci...

Stan Ion: Și Rovana (Plumb – n.n, aleasă europarlamentar în 2009)

Denunțător: Au beneficiat cu toții!

Stan Ion: Da!

Stan Ion: Cu ce să te ajut? Zi! Eu am revenit, am bătut palma cu Țuțuianu, sunt... Spune-mi și mie, cu ce să te ajut?

Denunțător: Cu ce... să mă ajutați? Să-mi dați să muncesc cu frate-miu, măcar!

Denunțător: Auzi, noi cum facem să ne vedem cu...

Stan Ion: Bă, eu am vorbit cu el, mi-a spus: „Bă, lasă...”. „Lasă-mă să câștig alegerile, să știu că am un Guvern care să mă apere și pe mine și apoi discutăm”. I-am zis: „Bine, Adriane, niciun fel de problemă. Mai sunt trei săptămâni, nu mai avem mult”.

Denunțător: Stai că mai am cincizeci. Știi cât ți-a zis domnu' președinte? Ți-a zis? (scoate suma de bani) Aici ai 10.000... Uitați aicea 15.000. Hai că e bine! 10 și cu 5... hai salut!

Conform imaginilor video, denunțătorul ia din mașina cu care a venit la întâlnire mai multe bacnote de 500 lei, pe care-i remite numitului Sarca Florin, sumă de bani pe care acesta o introduce în buzunarul din partea dreapta, spate, a pantalonilor.

Denunțător: Deci vezi că sunt o sută cincizeci...

Ion Stan: Da, stai!

La 19.11.2012, Stan Ion i-a indicat telefonic lui Sarca Florin, după primirea sumei de 15.000 de lei, să meargă într-un complex comercial și să achiziționeze un număr de fulare.

Denunțător: Vă pot da 90.000 de ron, adică 900 de milioane și luna viitoare câte 40.000. Nu pot mai mult.

Ion Stan: Da, mă, e bine!

Ion Stan: Nu te uit, mă! Am vorbit deja cu primarul, să vedem ce facem și cu baza sportivă.

Denunțător: Cu baza sportivă și ce mai apare. Nu mă mai trimiteți la Adrian.

Ion Stan: Trebuie să mergem amândoi, că și Țuțuianu și Rovana au...

Denunțător: Or fi având obligații...

Ion Stan: Au, mă... o datorie.

Trafic de influență

Ion Stan este cercetat de procurorii DNA pentru trafic de influenţă, după ce ar fi cerut bani pentru combustibili şi alimente pe care ar fi urmat să le folosească în campania electorală pentru alegerile legislative din 9 decembrie.

Ulterior, cercetările în cazul său au fost extinse, în sarcina lui fiind stabilită o nouă infracțiune de trafic de influență.

Procurorii au stabilit că, în perioada mai-iunie 2009, având funcția de președinte al organizației județene Dâmbovița a PSD, Ion Stan ar fi pretins și ar fi primit, în mod indirect, în beneficiul formațiunii politice din care face parte, de la același denunțător, produse pentru campania electorală în valoare de circa 100.000 euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri