Video Intervenție contracronometru pentru a salva un bărbat luat de viitură la Comarnic. Un drum de la Sinaia a fost blocat

Data actualizării: Data publicării:
Untitled
Imagine de arhivă. Foto: captură video ISU

Apele au făcut prăpăd la munte, în stațiunile Sinaia și Comarnic. Un bărbat a fost salvat în ultima clipă de pompieri, după ce a fost luat de viitură la Comarnic.

Acesta ar fi încercat să traverseze râul Prahova, când a fost surprins de apă. Și un drum național, care leagă Sinaia de Târgoviște, a fost blocat de viitură.

A fost cod portocaliu în zonă din cauza ploilor torențiale. 

Andreia Ursachi, ISU Prahova: „Până în acest moment au fost 6 intervenții relevante. Cea mai relevantă a fost cea în cazul unui bărbat de 85 de ani care, din păcate, a fost surprins de viitură în Comarnic. Acolo au intervenit colegii noștri în cel mai scurt timp posibil. Au ajuns acolo primii 3 pompieri de la Comarnic și nu au mai așteptat să vină colegi cu bărci sau scafandrii, au improvizat un sistem din niște cordițe și au ajuns la bărbat, au reușit să-l aducă la mal, i-au oferit îngrijiri medicale și este în afara oricărui pericol. A fost o intervenție contracronometru. 

În rest, s-a intervenit pentru degajarea apei de pe carosabil. Colegii noștri au intervenit pentru a înlătura copaci căzuți, crengi și au colaborat cu autoritățile locale. 

Din ce informații avem noi, DN1 nu este afectat în acest moment. Am vorbit de DN71, iar în acest moment nu ar fi probleme de trafic, din ce informații am primit noi. Traficul nu a fost complet blocat acolo”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Mai multe drumuri au fost inundate, vineri, în zona staţiunii Sinaia şi în zona localităţii Vărbilău în urma ploii torenţiale, traficul în zonă desfăşurându-se cu dificultate. 

Conform datelor comunicate de autorităţi, DN 71 a fost inundat la Sinaia, pompierii fiind solicitaţi, de asemenea, pentru a scoate apa din două subsoluri inundate în această staţiune. 

Totodată, drumul judeţean 102 a fost blocat zeci de minute între Vărbilău şi Slănic din cauza apei şi a aluviunilor care au ajuns pe carosabil, a transmis, pentru Agerpres, ISU Prahova. 

Potrivit sursei citate, la această oră se circulă pe un sens în zona menţionată şi se acţionează în continuare pentru deblocarea totală a drumului, acţionându-se cu un buldozer pus la dispoziţie de autorităţile locale, pompierii asigurând sprijin.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri