ÎNTREBAT DESPRE TRANSPLANT. Ministrul sănătății către reporterul Digi24: „Încerc să vă educ. Sunteți panicați”

Data publicării:
nicolaescu crop

„În primul rând, nu agățați oamenii pe stradă, că e lucrul cel mai urât pe care îl faceți. Vă răspund la întrebare, dar comportați-vă civilizat. Încerc să vă educ, că sunteți tânără, sunteți copilul meu”, i-a spus ministrul jurnalistei Digi24.

„Pentru transplant este lucrul cel mai bun pe care am putea să îl facem, să facem agenția să funcționeze. În acest moment, din păcate, agenția nu funționează la parametrii cei mai buni. O să am în foarte scurt timp o întâlnire cu conducerea Agenției și vom găsi probabil cele mai bune soluții pentru viitor. Trebuie să dezvoltăm în primul rând responsabilitatea noastră, a autorităților, să putem să avem un registru de transplant care să funcționeze foarte bine, adică și cei care sunt donatori, și cei care sunt  primitori”, a explicat ministrul.

„Este un lucru greu. Cetățeanul român încă nu știe sau nu poate să înțeleagă faptul că e important să doneze organe”, a adăugat el.

„Am vorbit cu Deac de la Târgu Mureș și mi-a spus că, dacă merge cum trebuie, undeva în partea a doua a acestui an am putea să ne gândim la o asemenea posibilitate”, a spus ministrul sănătății.

„Fonduri sunt, întotdeauna am spus. Dumneavoastră sunteți panicați. Eu nu sunt, pentru că știu ce fonduri sunt”, a declarat Eugen Nicolăescu, în încheiere. 

Citiţi şi

Transplantul de inimă este blocat. Singura soluţie este intervenţia în străinătate

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri