Sari la conținut

Inundaţii în Dâmboviţa. Apa a intrat în aproape 90 de gospodării din comuna Vultureanca 

În localitatea Vultureanca, apa a intrat în aproape 90 de gospodării şi continuă să inunde din ce în ce mai multe curţi. În unele locuri, apa are deja jumătate de metru

Este pentru a cincea oară în acest an când apa intră în casele locuitorilor din Vultureanca. Oamenii se tem că scenariul se poate repeta la nesfârşit.„Localitatea a fost prevăzută înainte de 1990 cu un canal care sa preia pâraiele. Însă din lipsa de preocupare, zic eu, a autorităților de peste timp, acest canal s-a colmatat și nu mai preia absolut deloc. Dacă se făceau lucrari la timp, nu ajungeam în această situație”, declara, săptămâna trecută, prefectul județului Dâmbovița, Ion Marinescu.

În unele localităţi din sudul ţării, de la începutul lunii până acum, s-au adunat cantităţi de apă cât pentru două luni de iarnă.

În nordul Olteniei s-au depăşit chiar 100 l/mp, iar în Capitală au fost peste 70 l/mp. Ploile vor continua şi în această noapte şi vor mai depăşi local 20 l/mp în regiunile sudice, unde riscul de noi inundaţii se menţine ridicat.

Veştile sunt mai bune pentru ziua de mâine când precipitaţiile slăbesc treptat în intensitate, iar joi şi vineri va apărea în sfârşit şi soarele în sudul tarii, după aproape o lună de absenţă.