Inundaţii în Marea Britanie. Sute de persoane au fost evacuate

Data publicării:
20121223 20inundatiiuk-40137

După ploile abundente din ultimele zile, râurile s-au revărsat, în aceleaşi zone care au fost inundaţii şi acum o lună, în Anglia şi Ţara Galilor. Unul dintre cele mai afectate este comitatul Devon,unde multe sate au fost inundate. Un orăşel este izolat după ce apele au acoperit drumurile şi au pătruns în locuinţe şi magazine. Digurile din saci de nisip nu au avut nici un efect.

Localnicii acuză autorităţile că nu au luat măsuri de prevenire. "Nu am mai văzut aşa ceva. Trăiesc aici de 30 de ani, și înainte am locuit tot în sat. Mereu am avut parte de inundații, pentru că sistemul de canalizare datează din epoca victoriană. Ni se tot promite că va fi schimbat... de 40 de ani!", spune Maurice Pearson, unul dintre localnici.

Pompierii au sărit în ajutorul oamenilor pentru a scoate apa din case. În alte zone însă, sute de oameni au fost nevoiţi să îşi părăsească locuinţele, aşa că îşi vor sărbători Crăciunul în adăposturi de urgenţă amenjate de autorităţi.

Problemele nu se opresc însă aici. Sunt aşteptate noi precipitaţii, iar autorităţile au emis alertă de inundaţii pentru zeci de localităţi. În unele zone, circulaţia trenurilor a fost întreruptă din cauza riscului de inundaţii şi alunecări de teren.Situaţia este atât de gravă, încât călătorii care se pregătesc să plece în minivacanţa de Crăciun au fost sfătuiţi să ocolească sud-vestul Angliei, vestul Ţării Galilor şi centrul Scoţiei.

Se estimează că aproximativ 15 milioane de britanici vor porni în acest weekend la drum, spre locurile unde îşi vor petrece Crăciunul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri