Inundații în vestul și nord-vestul țării

Data publicării:
inundatii oameni

ACTUALIZARE 13.28: O aversă de numai o oră a transformat în pâraie străzile satului Rugășești din Cluj. Apa revărsată de pe dealuri a ajuns în casele şi curţile oamenilor şi a stricat inclusiv grădini de zarzavat.

„Aşa tare a plouat Niciodată nu a fost aşa!”, a spus un sătean.

La Dej, pârâul care străbate oraşul şi care putea fi trecut cu piciorul a crescut în jumătate de oră cu mai mult de doi metri.

O femeie bolnavă a fost scoasă pe brațe de polițiști din locuință și transportată la spital, înainte ca apele să-i fi pus stăpânire pe casă.

Peste 200 de familii au avut necazuri: apele au intrat în case şi curţi. Nici maşinile nu au mai putut să înfrunte puhoaiele.

„Am sunat la 112, la Politie, la toata lumea am sunat...acolo e beciul plin, uitați. Am un beci de doi metri, s-a umplut, aștept să iasă apa pe ferestre sau să iasă în casă”, a reclamat o femeie.

 Tot în Dej, torenţii revărsaţi din pădurea din apropierea au adus la vale buşteni care au blocat un drum judetean. A fost nevoie de intervenţia mai multor excavatoare pentru ca maşinile pompierilor să poată ajunge la localnicii care aveau probleme.

Vremea a mai făcut o surpriză ieri. În Pasul Gutâi, în apropiere de Baia Mare, zeci de oameni care plănuiseră să petreacă o zi în natură au fost surprinşi de grindină. 10 kilometri de şosea au fost acoperiţi de gheaţă în mai puţin de o oră.  


De asemenea, pârâul care trece prin municipiul Dej s-a umflat şi a ieşit din matcă. Mai multe străzi au fost inundate şi, din cauza şuvoaielor, Poliţia a hotărât să închidă circulaţia pe câteva dintre străzi. Gospodăriile mai multor localnici au fost şi ele inundate.

Pompierii s-au chinuit toată noaptea să scoată apa din curţile oamenilor.

Au fost viituri şi în două localităţi din Arad şi într-una din Maramureş.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri