Investiție de 700.000 de euro lăsată în paragină

Data publicării:
hotel badoc

Hotelul Bodoc a intrat în şantier în 2007, pe vremea când era deţinut de Ioan Neculaie. Lucrările s-au oprit după câteva luni.

„Părerea mea este că ar fi trebui să-l facă de mult.”

***

„De când e aşa? Ah, de ani de zile!”

În jurul hotelului situat în centrul oraşului s-au făcut investiţii de sute de mii de euro. În schimb, clădirea de 10 etaje s-a degradat tot mai tare.

Mirela Palcu, reporter Digi24: „Centrul oraşului este în curs de reabilitare. Însă la nici 100 de metri de pietonală, fostul hotel Bodoc este o adevărată ruină. Însă pentru a-i masca zidurile degradate autorităţile au decis să le acopere cu o prelată colorată.”

În urmă cu 2 ani Primăria a reuşit să-l convingă pe omul de afaceri Ioan Neculaie să cedeze dreptul de proprietate, contra sumei de 745.000 de euro. Autorităţile locale voiau să dezvolte aici un centru de conferinţe, birouri şi un spa modern. Şi astăzi, însă, hotelul e tot părăsit.

Tischler Ferenc, viceprimarul mun. Sf. Gheorghe: „Nu s-a găsit o soluţie din cauza proiectelor europene care au fost închise în 2014. Deci nu am vrut să ne grăbim să investim banii de la primărie până când nu ştim dacă vor exista fonduri de la Uniunea Europeană.”

Mădălin Guruianu, consilier local: „În 2015 eu am văzut planuri accesate de către primărie prin care deja se propuneau anumite lucruri. Ştiu că erau tăiate ultimele două etaje ca să intre într-un alt grad de risc seismic, ştiu că erau planuri de cum să arate excat, de cum să fie împărţit."

Hotelul Bodoc a fost, timp de câteva decenii, cea mai mare unitate de cazare din Sfântu Gheorghe.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri