Investiție inutilă. Hangar pentru elicoptere fără pistă de aterizare

Data publicării:
hangar elicopter

Consiliul Judeţean Iaşi a început în 2013 demersurile pentru ridicarea unui hangar SMURD. În septembrie anul acesta clădirea a fost gata, însă unicul elicopter al serviciului de urgenţe ieşean nu-l poate folosi, pentru că nu există pistă de aterizare.

Ministerul de Interne a rămas să construiască platforma de decolare-aterizare pentru elicopterele ISU şi după acest moment întreaga investiţie va fi operaţioalizată”, a spus Răzvan Timofciuc, purtătorul de cuvânt al CJ Iaşi.

Pe condiţii de iarnă, vă daţi seama, se îngreunează şi se întârzie mai mult timpul până decolează elicopterul pentru că poate ploua, poate îngheţa şi se formează pe el o crustă de gheaţă,” a spus comandor Doru Gavril, şeful Unităţii Speciale de Aviaţie.

Pista cu sisteme de balizaj ar trebui să coste în jur de 100.000 de euro.

„Urmează ca la anul, sper că în primul trimestru al anului viitor, să finalizăm şi platforma de aterizare. În secunda în care va fi finalizată va fi baza aeriană funcţională”, a spus Raed Arafat, secretar de stat în MAI.

În 2015, elicopterul SMURD Iaşi a avut peste 560 de misiuni.

În momentul de faţă, aşa cum se întâmplă de patru ani, elicopterul se află la aeroportul Iaşi în incinta unităţii speciale de aviaţie. Acolo stă echipa medicală şi echipa de piloţi pe toată perioada intervenţiei ziua”, a spus prof. dr. Diana Cimpoeşu, coordonator SMURD Iaşi.

De anul viitor, SMURD Iaşi va avea un al doilea elicopter, pe care-l va folosi pentru misiuni în Republica Moldova.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri