Investiție uriașă la o fabrică din Timișoara, rezultate sub așteptări 

Data publicării:
service auto-cauciucuri

De 15 ani, de când societatea care produce anvelope a venit în Timişoara, oamenii se plâng că în zonă aerul e irespirabil din cauza mirosului greu de cauciuc. După mai multe proteste, producătorul a decis să investească 10,5 milioane de euro într-un sistem de filtre care să elimine mirosul din aer. O mie de oameni locuiesc în cartierul de lângă fabrică. Pentru ei, fiecare zi e un chin.

„Dimineaţa când deschidem geamurile, un fum de imediat trebuie să închidem înapoi. E foarte toxic”, a declarat un localnic din zonă.

„E vorba şi de geamuri. Când le ştergem îs negre. Cel mai tare se simte între unu şi trei noaptea. Degeaba spun ei că filtrele astea...în care au investit, nu prea se vede”, a adăugat un alt localnic.

Conducerea companiei vede altfel lucrurile.

Estimările noastre spun că îmbunătăţirea este atât la nivelul intensităţii, cât şi la distanţă. După cum aţi văzut, încă la 700 de metri mai sunt situaţii când se percepe. Dar îmbunătăţirea este remarcabilă”, a declarat directorul companiei, Sorin Samonid.

Autoritaţile locale spun că nu prea au ce face, în lipsa unei legislaţii care sa reglementeze disconfortul.

„Cunoaşteam problema, de ani de zile ne confruntăm cu ea. Legislaţia românească nu are un standard sau un act normativ care să permită să se încadreze într-o limită de miros”, a declarat comisarul șef al Gărzii de Mediu Timiș, Mariana Lorinczi.

„Dacă nu-şi aduc parametrii de mediu mai jos, încât poluarea să nu deranjeze timişorenii, voi pune toată presiunea pentru a pleca. Nu am cum să mut firma din oraș. S-a instalat aici cu toate aprobările legale”, a declarat primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

Fabrica din Timişoara produce aproximativ 10 milioane de anvelope în fiecare an.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri