Ioan Niculae va afla în ianuarie dacă va fi eliberat condiţionat

Data publicării:
Ioan Niculae Consiliul Investitorilor Romani Agerpres 19.08

 

Foto Agerpres

ACTUALIZARE 16.20:

Tribunalul Dâmboviţa decide în ianuarie dacă omul de afaceri Ioan Niculae va fi eliberat condiţionat, după opt luni petrecute după gratii. Miliardarul are deja o primă decizie favorabilă de la Judecătoria Găeşti, însă procurorii DNA au contestat-o.

Procurorii DNA au cerut în sala de judecată amânarea procesului. Ei vor ca la dosar să fie depuse documente întocmite de conducerea Penitenciarului Găești și de comisia de eliberări condiționate, documente referitoare la cele cinci lucrări științifice redactate pe parcursul celor opt luni petrecute în penitenciar.

Cei de la DNA au invocat fapătul că, deși Ioan Niculae ar beneficia de o reducere a pedepsei cu cinci luni – câte 30 de zile pentru fiecare lucrare științifică – în dosarul întocmit de conducerea penitenciarului nu se regăsesc nici măcar titlurile lucrărilor.  


Şedinţa de judecată are loc la Tribunalul Dâmboviţa, unde a fost adus şi miliardarul.

Ioan Niculae execută din aprilie o pedeapsă de doi ani şi şase luni de închisoare în dosarul "Mita la PSD".

Ioan Niculae a mai făcut o cerere de eliberare condiţionată, care i-a fost respinsă în 31 august de Judecătoria Găeşti şi o lună mai târziu de Tribunalul Dâmboviţa.

Omul de afaceri Ioan Niculae a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel București, pe 2 aprilie, la doi ani și șase luni de închisoare cu executare, iar fostul președinte al Consiliului Județean Brăila Gheorghe Bunea Stancu a primit trei ani închisoare cu executare, în dosarul "Mită la PSD".

Ioan Niculae a scris cinci cărţi în închisoare. Avocat: Câte una la 29 de zile. Lui Balzac i-aţi făcut calculul?

Ioan Niculae, acționar principal al grupului Interagro SA, a fost acuzat de complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Potrivit DNA, în cursul anului 2009, Gheorghe Bunea Stancu și-a folosit influența și autoritatea rezultate din funcția de președinte al Organizației Județene Brăila a PSD pentru a obține, cu încălcarea dispozițiilor legale ce privesc finanțarea partidelor politice, suma de 1.000.000 euro de la Ioan Niculae, bani ce urmau să fie folosiți în campania electorală prezidențială desfășurată la sfârșitul anului 2009 pentru susținerea candidatului PSD Mircea Geoană.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri