Ioana Petrescu: Contractul de la Loteria Română se renegociază. Sunt termeni mult mai avantajoși decât în vechiul contract

Data publicării:
Ioana Petrescu ministru de Finante - gov 3

Eu deja am trimis dinainte să iasă această știre Corpul de Control să investigheze și cum s-au făcut ultima cerere de oferte și cum s-au făcut activitățile în ultima operioadă. Aştept rezultatul Corpului de Control”, a spus Ioana Petrescu, ministrul Finanțelor, la Digi24.

„Una din lucrurile care au trebuit să fie decise a fost că dacă se continuă pe perioada negocierii pentru un nou contract, dacă se se prelungească pe perioade scurte vechiul contract pe vechiul contract, acest lucru s-a făcut, pentru că în discuții cu alte instituții ale statului, cu specialiști din IT, s-a ajuns la concluzia că Loteria nu poate continua activitatea singură pe această perioadă. Ar fi trebuit să suferim o pierdere destul de mare în fiecare lună, pentru că activitatea s-ar fi oprit și acest lucru ar fi adus un prejudiciu statului român. S-a prelungit pe o perioadă scurtă, câte 3 luni câte o dată, pentru a se continua negocierile”, a declarat Ioana Petrescu.

Ministrul de Finanțe a adăugat că se dorește ca pentru partea română termenii să fie foarte avantajoși.

„Ceea ce se negociază acum sunt termeni mult, mult mai avantajoși decât în vechiul contract”, a menționat.

Întrebată dacă se negociază cu o altă companie, Ioana Petrescu a răspuns: „A existat o cerere de oferte și se negociază cu câștigătorul din acea cerere de oferte.”

Ministrul a refuzat în continuare să ofere niște date concrete pentru că nu poate le face publice.

„Este o situație mult mai bună”, a dat asigurări ministrul.

De asemenea, din contractul negociat „să se și poată ieși”, dar și „posibil puțin mai multă transparență”.

În plus, ministrul Finanțelor a precizat că „am și cerut AGA să-i dăm în judecată pe foștii directori și fiștii membri AGA în perioada în care Curtea de Conturi a sesizat anumite nereguli”

Întrebată dacă a fost chemată la DN pentru a da explicații, Ioana Petrescu a răspuns: „Nu și nu văd ce ce ar trebui să fiu”.

„Încercăm să facem acum și asta înseamnă că de acum încolo, acest contract indiferent cu cine va fi semnat sau cu cine va fi făcut termenii pentru partea română să fie cât se poate de buni. Nu am semnat eu fostul contract”, a subliniat ministrul. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri