Ion Iliescu: Domnul Băsescu are ieşiri, răbufniri, din când în când

Data publicării:
iliescu 20basescu 20mediafax 20foto 20bogdan 20maran-51706

Solicitat într-o conferință de presă să comenteze corespondenţa dintre Băsescu şi Ponta, Iliescu a răspuns: „Domnul Băsescu are ieşiri, răbufniri, din când în când. La un moment dat chiar apreciam faptul că, în pofida caracterului său mai vulcanic şi netemperat, se retrăsese şi era mai rezervat. Era bine, a fost un semnal bun. Din păcate, nu l-a consolidat”.

Iliescu a spus că a fost impresionat pozitiv de dialogul care se statornicise între „mai tânărul” premier Victor Ponta şi preşedinte.

„La acel moment, am apreciat că mai tânărul Ponta a fost din acest punct de vedere mult mai flexibil şi a căutat să cultive şi să promoveze acest dialog necesar. Indiferent că ne place sau nu, Băsescu - mie nu-mi place - este preşedintele ţării în momentul de faţă, în ciuda unei opinii a unei majorităţi importante, el a rămas în această funcţie şi deci are nişte atribuţiuni care trebuie respectate”, a adăugat Iliescu.

El a adăugat că a avut impresia că preşedintele Traian Băsescu trata mai cu realism lucrurile şi şi-a manifestat părerea de rău că şeful statului încalcă principiul convieţuirii instituţiilor statului.

„Îmi pare rău că are câteva răbufniri care încalcă acest principiu al convieţuirii instituţiilor statului. Aici nu mai vorbim de persoane, dar e vorba de instituţia, instituţia preşedintelui ţării, care are răspunderile lui, şi raportul cu Guvernul, cu Parlamentul sunt importante. El este primul responsabil care trebuie să dea tonul în legătură cu relaţii fireşti de respect reciproc”, a spus Iliescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri