Ion Iliescu, la ceremonia de beatificare a lui Vladimir Ghika: Eram prim-secretar PCR şi am avut relaţii bune cu biserica

Data publicării:
iliescu ranjit

 

Este o manifestare de interes naţional şi care dă o anumită imagine şi în afară. Este un semnal important pe care Vaticanul l-a dat”, a spus Ion Iliescu la ieşirea de la ceremonia de beatificare a lui Vladimir Ghika de astăzi.

Iliescu a menţionat şi că a avut relaţii bune cu biserica şi în perioada în care era un membru important al PCR.

„Eram prim-secretar de partid comunist, la Iaşi, 74-79. Eu am avut relaţii bune cu biserica la Iaşi, şi cu Biserica Ortodoxă, cu mitropolitul de atunci, Teoctist, care a devenit după aceea patriarh, şi cu Biserica Catolică din Iaşi. Le-am aprobat catolicilor să-şi construiască biserică la Butea, pe malul Siretului. Am avut relaţii deschise, de atunci, şi constructive cu toate bisericile, iar după 1989 şi cu monseniorul Robu (Ioan Robu, arhiepiscopul romano-catolic de Bucureşti - n.r.), care este un om deosebit”, a declarat Ion Iliescu, potrivit Mediafax.

Ceremonia de beatificare a lui Vladimir Ghika, organizată de Arhiepiscopia Romană-Catolică din Bucureşti, a avut loc sâmbătă la Romexpo, cu participarea a peste 8.000 de persoane.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri