Ion Ţiriac a primit placheta de onoare a MAI

Data publicării:
tiriac1 1

Potrivit MAI, omul de afaceri a primit cea mai înaltă distincţie a instituţiei "pentru sprijinul constant acordat Ministerului Afacerilor Interne şi pentru contribuţia adusă la promovarea sportului românesc, a tenisului şi a imaginii României în lume”. În cadrul ceremoniei, ministrul de Interne Gabriel Oprea i-a mulţumit lui Ion Ţiriac pentru avionul echipat medical pe care acesta l-a donat SMURD şi a apreciat iniţiativa acestuia de a dona Clubului Sportiv Dinamo un patinoar olimpic.

"Domnia sa va dona clubului Dinamo, sportului românesc, un patinoar. Vreau să vă spun că acest patinoar va fi numit "Ion Ţiriac". Am discutat cu juriştii noştri şi, de astăzi, facem toate demersurile legale ca să putem îndeplini acest proiect", a spus Oprea.

La rândul său, Ion Țiriac a mulțumit vicepremierului Gabriel Oprea, declarând că se simte onorat de această distincție, cu atât mai mult cu cât se simte de legat sufletește de această instituție în care a fost încadrat în tinerețe. “Nu am uitat niciodată că aici, în această instituție, m-am format, și de aici am învățat mândria de a fi român”. 

Sunt două mari cluburi – "Dinamo" și "Steaua". Eu cred că ar trebui să ne întoarcem, oarecum, la origine. Trebuie să căutăm să ajutăm și Sănătatea și Învățământul, pentru că asta înseamnă sport”, a spus Ion Țiriac. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri