IRONII. C. Antonescu: Blaga îl apăra pe Băsescu astă-vară la 40-45 de grade; Ponta: Vă referiți la temperatură?

Data publicării:
25032013 20ironii 20scrisoare-56743

Crin Antonescu a spus despre acesta că vara trecută, la referendumul de suspendare, îl apăra pe Traian Băsescu chiar și la 40-45 de grade. Imediat, Victor Ponta l-a întrebat pe colegul de alianță, râzând, dacă se referă la temperatură.

Într-o aluzie la modul în care Traian Băsescu a ales să se despartă de PDL, premierul a spus că apreciază faptul că șeful statului i-a trimis o scrisoare și că nu a postat un mesaj pe Facebook, el arătând că liderii USL vor citi această scrisoare cu atenție și că îi vor răspunde tot în scris, dar după ce se va epuiza subiectul privind PDL.

Victor Ponta a mai spus că s-a amuzat în egală măsură cu Crin Antonescu de postarea de pe Facebook a șefului statului, în care acesta apare în „vestuța lui Cristoiu”.

„Cum o să poți să mai iei în serios ceva după cele întâmplate în seara zilei de 23? E greu...", a adăugat, totuși, Crin Antonescu, în conferința de presă comună susținută după ședința săptămânală a USL.

„Noi zicem asta de un an de zile. Mă bucur că ați ajuns și dumneavoastră la această concluzie. Până și domnul Blaga cred că a ajuns la aceeași concluzie după ce își rupea hainele de pe el anul trecut, că apăra statul de drept, cică", a adăugat Victor Ponta, răspunzând jurnaliștilor care l-au întrebat dacă nu îl ia în serios pe Traian Băsescu.

Crin Antonescu a spus, referindu-se la liderul PDL, Vasile Blaga, că acesta îl apăra pe Traian Băsescu, vara trecută, „chiar la 40-45 de grade”.

„Da, da, vă referiți la temperatură sau....?”, l-a întrebat Ponta pe Antonescu, râzând.„Adică la un 20-25 de grade îl apără oricine, dar la 40-45...", a adăugat ironic președintele PNL.

Ironiile la adresa președintelui Traian Băsescu și a scrisorii trimise luni președinților celor două Camere și premierului au continuat.

„Scrisoarea... a câta scrisoare e? Scrisoarea a III-a? Scrisoarea a IV-a, a V-a, a câta este? Iar o luăm de la capăt? De câte ori dumneavoastră (jurnaliștii - n.r.) vorbiți prea mult de PDL, președintele mai scrie o scrisoare. Dacă nu vă potoliți și mai vorbiți de PDL, președintele o să mai trimită o scrisoare", a spus premierul. „Deci, o să citim cu mare atenție scrisoarea și o să răspundem în scris, dar după ce se termină subiectul PDL”, a adăugat Victor Ponta.

Președintele Traian Băsescu le-a trimis, luni, o scrisoare președinților Camerelor Parlamentului și premierului în care își reafirmă dorința de a avea un parteneriat pentru stat de drept consolidat, adoptarea euro și aderarea la Schengen. Șeful statului a propus și un plan de opt măsuri imediate în acest sens.

Una dintre măsurile imediate propuse de către președinte este „desemnarea conducerii Parchetului General și a DNA".

Premierul Victor Ponta a fost întrebat, luni, dacă ia în calcul numele Laurei Codruța Kovesi pentru șefia Parchetului, el răspunzând că cel mai bun procuror general ar fi el, întrucât are și experiență, dar că nu ia în calcul propria numire în această funcție. „Cel mai bun procuror general aș fi eu. Am și experiență și... Dar nu iau în calcul numirea mea. Restul, o să vedem", a răspuns Victor Ponta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri