Italienii evită plata taxelor auto folosind mașini înmatriculate în România sau Bulgaria

Data publicării:
3122012 20italieni-36587

Subiectul a fost dezbătut în octombrie, la Digi24, la emisiunea Revista presei, pornind de la o relatare apărută în ziarul Gazeta Românească, din Italia.

La prima vedere, pare că aceste mașini sunt conduse de turiști bulgari sau români. Multe dintre autoturismele respective au, însă, la volan italieni get-beget. Criza își spune serios cuvântul și în Peninsulă, așa că locuitorii de aici s-au gândit cum și-ar putea ușura viața. Iar ideea le-a venit rapid și nu este deloc una complicată.

Italienii își radiază mașina în țara lor, apoi vin cu ea în România sau Bulgaria, ca și cum ar vrea să o vândă. O reînmatriculează aici pe numele unui localnic, după care se întorc cu ea în Italia. Partea cea mai grea este găsirea persoanei respective, însă pentru aproximativ 200 de euro, situația este ca și rezolvată.

Dacă vă întrebați ce scop are întregul proces, răspunsul este simplu - prin această metodă, italienii plătesc pentru mașina respectivă o asigurare și un impozit cu până la 80% mai mici faţă De cele din țara lor. Iar legea din Italia nu are ce să le facă, fiindcă nu interzice conducerea unei mașini înregistrate pe un alt nume, relatează Euronews.

În cazul în care mașina respectivă e implicată într-un accident, plata revine companiei de asigurări din România sau Bulgaria, aşa că oamenii sunt despăgubiţi cu mare întârziere sau chiar deloc. Ideea a prins rapid în rândul italienilor - cea mai bună dovadă sunt cele aproape 240.000 de mașini înmatriculate în acest mod care circulă în Peninsulă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri