ITP-ul maşinii, obligatoriu şi în engleză

Data publicării:
service auto-cauciucuri

 

Actul este de fapt un atestat în limba engleză potrivit căruia vehiculul poate circula în siguranţă pe drumurile publice. Documentul este eliberat de service-urile autorizate pentru inspecţiile tehnice periodice şi conţine inclusiv numărul de kilometri pe care îi are maşina în acel moment.

„Conține date de identificare ale autoturismului precum şi codul de tranzacţie şi seria foliei aplicate pe certificatul de înmatriculare. Să spunem că este o confirmare a ceea ce se scrie pe certificatul de înmatriculare”, a explicat Adrian Domniţa, inspector tehnic atestat.

Puțini șoferi știu însă de existența acestui certificat, iar unii dintre ei îl consideră o simplă formalitate.

„Pâna la această dată este o chestiune opţională. Se preconiza, este o intenţie, de a fi utilizate în Uniunea Europeană. Noi în trafic verificăm ca şi până acum, nu altceva decât certificatul de înmatriculare, anexa la certificatul de înmatriculare pe care sunt înscrise inspecţia tehnică periodică”, a spus com. şef Sorin Rus, şef la Serviciul Rutier Cluj.

Sancţiuni pentru cei care nu deţin atestatul se vor aplica abia peste doi ani, când se presupune că toţi şoferii ar fi trebuit să-şi reînnoiască inspecţia tehnică a maşinii şi să primească şi documentul cu valoare internaţională.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri