Izolaţi de Crăciun. Peste 1.500 de oameni sunt rupţi de lume în satul Borosoaia

Data publicării:
20121226 20borosoaia-40557

Maşinile de marfă nu au putut intra ca să aprovizioneze magazinele, aşa că locuitorii, peste 1.500, trebuie să se descurce fiecare cu ce are prin cămară. În sat nu se intră şi nu se iese decât cu sania, pe câmp.

Pentru familia Chirilă din satul Borosoaia, prima zi de Crăciun a fost una tristă. Este primul an în care nimeni nu le-a trecut pragul. Nici masa nu a fost la fel de îmbelşugată, ca în anii trecuţi. Au reuşit cu eforturi uriaşe să ajungă la Iaşi, dar n-au putut aduce prea multe bucate.

„Strictul necesar l-am avut, dar n-am putut să cumpărăm o măslină, doar cât am putut aduce într-o geantă, cu microbuzul”, spune Gabriel Chirilă.

Radu abia aştepta să îl revadă pe fratele său, student la Iaşi: „În urmă cu o zi a încercat să ajungă la ţară şi nu a putut, pentru că are maşină mică, a rămas înzăpezit şi s-a întors înapoi la Iaşi. A fost mama cu pachetul șase kilometri să-i ducă şi să simtă şi el spiritul sărbătorilor”.

În tot acest timp, drumarii au încercat în zadar să deszăpezească drumul judeţean 281 B, blocat de mai bine de o săptămână.

Situaţia nu se va remedia prea curând. Un sfert din drum este încă acoperit de nămeţi înalţi de trei metri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri