Jaf la o bancă din Arad: a furat 87.000 de lei cu un pistol de jucărie

Data actualizării: Data publicării:
Firearms Enthusiasts Practice Shooting At Gun Range
Foto: Gulliver/GettyImages

Un bărbat înarmat a jefuit sucursala unei bănci din Arad. Banii au fost recuperați deja. Ar fi vorba de aproape 90.000 de lei. Un bărbat care corespunde semnalmentelor fizice ale suspectului a fost audiat, joi seară, de către poliţişti şi procurori. Deocamdată acesta nu are calitatea de suspect, spun anchetatorii. 

Actualizare 13:50. Poliţiştii din Arad au reuşit să recupereze, la scurt timp de la comiterea jafului, un rucsac cu 87.000 de lei și un un pistol de jucărie.

În acelaşi loc se mai aflau abandonate o pereche de mănuşi, o cagulă, un tricou şi o pereche de încălţăminte, care se presupun că aparţin atacatorului. Acestea erau abandonate la aproximativ 200 de metri de locul faptei, precizează News.ro.

La ora transmiterii acestei ştiri, poliţiştii îl caută în continuare pe suspect.

Poziția BCR:

Astăzi, 29 septembrie a.c., în unitatea BCR din cartierul Micălaca - Arad, o persoană neindentificată a iniţiat o tentativă de jaf. Nu se cunosc circumstanţele infracţiunii, dar primele informaţii arată că infractorul a abandonat geantq cu bani în apropierea locului faptei. Nimeni nu a fost rănit.

În acest moment, BCR colaborează cu Poliţia pentru identificarea infractorului. În unităţile băncii există sisteme de monitorizare permanentă a activităţii şi vom pune la dispoziţia anchetatorilor toate materialele necesare care să ajute la prinderea cât mai rapidă a jefuitorului.

Pentru BCR, securitatea angajaţilor este primordială şi organizăm periodic sesiuni de instruire pentru angajaţii care lucrează în unităţile BCR, pe care îi instructam să nu îşi asume niciun risc în situaţii de acest tip. În urmă incidentului de la Arad colegii noştri au respectat protocolul de securitate pentru acest gen de cazuri şi nimeni nu a fost rănit.

Dorim să reiterăm faptul că politica BCR este de a nu păstra sume mari de bani lichizi, şi nici sume disponibile imediat, în unităţile sale. BCR a implementat de peste 5 ani o politică proactivă de încurajare a plăţilor electronice, care a redus semnificativ sumele de bani din sucursale, fără a afecta nevoile directe ale clienţilor. Din acest motiv pagubele financiare în astfel de incidente sunt extreme de reduse.

Clienţii băncii nu sunt afectaţi, deoarece poliţele de asigurare ale băncii acoperă astfel de incidente.”


Agresorul a ameninţat o angajată şi un client, apoi a fugit cu câteva teancuri de bancnote.

Nicio persoană nu a fost rănită în urma acestui atac.

Deocamdată nu se știe suma furată, acum angajații băncii făcând inventarul.

Suma a și fost recuperată. Polițiștii au găsit pe o stradă din apropiere rucsacul cu care bărbatul a fugit din bancă.

Martorii spun că e vorba despre un bărbat tânăr și că e posibil ca pistolul să fi fost de jucărie. Urmează ca poliția să confirme acest lucru.

Zona a fost izolată de poliție, iar la fața locului a început ancheta. Polițiștii au început să-l caute pe bărbat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri