Jaf armat la o bancă din Bucureşti. Nu se cunoaște încă ce sumă a luat suspectul

Data publicării:
20121223 20jaf3-40365

Cei doi angajaţi aflaţi în unitatea bancară situată în zona Pipera nu au reuşit să apese butonul de panică şi au alertat poliţia abia după ce bărbatul a realizat atacul. Acesta a plecat cu o sumă de bani din filiala bancară, în euro.

O echipă de criminalişti se află la faţa locului şi caută probe care să îi ajute în prinderea făptaşului, sunt vizionate înregistrările camerelor de supraveghere, iar martorii sunt audiaţi de poliţişti. Primele ore sunt esenţiale în depistarea vinovatului.

Astfel de evenimente s-au înmulţit în ultimii ani, pe fondul recesiunii economice, dar şi pentru că legislaţia în ceea ce priveşte securitatea instituţiilor bancare este extrem de permisivă. Potrivit legii, băncile nu sunt obligate să aibă un agent de pază în incintă, singura obligaţie fiind butonul de panică pe care angajaţii îl pot acţiona, iar până la sosirea agenţilor de pază de la firmele special angajate durează minimum trei minute. Aceasta în condiţiile în care un jaf durează, în medie, un minut şi jumătate.

Ce spun oficialii băncii

Corina Vasile, purtător de cuvânt al Raiffeisen Bank, a declarat la Digi24, că, jaful a avut loc la agenția Aviației , după ora 17.00.

O persoană înarmată cu un pistol, ar fi retras o sumă de bani, al cărei cunatum nu se cunoaşte deocamdată.Poliţia şi oficialii băncii continuă cercetările.

„Tendința de pe plan internațional să nu existe pază umană pentru că în acest fel situația escaladează și pot fi urmări nefericite, iar în cazul acesta nu există persoane rănite”, a explicat purtătorul de cuvând al băncii, referindu-se la lipsa unui paznic în unitate.

„Se pot întâmpla lucruri tragice, de aceea, specialiștii nu recomandă aceste măsuri de securitate, astfel că acestea sunt îndreptate spre persoanele care sunt în acea incintă. Din primele informații, nu erau clienți în agenție. Era spre final de program și probabil clienții care avuseseră operațiuni plecaseră”, a spus reprezentantul băncii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri