JAFUL DIN AJUN. Hoțul a plecat cu banii lăsați la vedere de casieri

Data publicării:
25122012 20m 20jaf 20live 20raluca-40456

Hoţul care a intrat înarmat, ieri, în seara de Ajun, într-o bancă din zona Aviației din București, a reuşit să fugă cu bani dintr-o eroare a angajaților unității bancare. Casierii lăsaseră banii într-un sertar, la vedere, deşi regulamentul prevede că trebuie depozitaţi în sertare care se închid automat. Autoritățile încă îl caută pe autorul atacului şi la această oră.

Jaful a avut loc după un scenariu aproape identic ca cel de săptămâna trecută, tot din București, de la o unitate din șoseaua Olteniței, când mai mulţi bărbaţi mascaţi şi înarmaţi au jefuit o altă sucursală a aceleiaşi bănci.

Criminaliştii au ridicat imaginile surprinse de camerele de supraveghere în timpul jafului, precum şi alte probe care i-ar putea ajuta în anchetă. Primele verificări arată că angajaţi băncii nu au respectat regulamentele de securitate.

Ce prevede regulamentul

Din cercetările poliției, încheiate aseară tarziu, reiese că la mijloc ar fi vorba și despre o greseală a angajaților băncii. Au ținut banii într-un sertar neasigurat, deși regulamentul spune că sumele de bani trebuie depozitate doar în sertare care se închid automat și mai pot fi deschise doar cu un cod de siguranță.

Banca era dotată cu sertare cu încuietoare eletronică cu temporizare, dar angajaţii nu au păstrat banii acolo. Anchetatorii cred că dacă încasările ar fi fost depozitate astfel, hoţul i-ar fi luat mai greu, iar firma de intervenţie sau chiar poliţia ar fi avut timp să-l surprindă în interiorul băncii. Aşa a putut fugi după un minut şi câteva secunde, cu tot cu bani.

Suma exacta cu care atacatorul a reușit să fuga de la locul atacului va fi comunicată poliției de către bancă abia joi, în prima zi lucrătoare, atunci când sistemul informatic cu evidențele contabile va fi disponibil.

Instruiți recent de polițiști

Furtul survine la scurt timp după ce angajatii băncii au fost instruiţi de poliţie cum să acţioneze în asemenea situaţii.

„Acum câteva zile, poliţiştii responsabili de zonă au efectuat un instructaj asupra casierilor, instruindu-i cu privire la modul de manipulare şi păstrare a banilor. Din păcate, s-a întâmplat”, a explicat comisarul şef Marius Voicu, şeful Poliţiei Sector 1.

Politiştii verifică acum dacă hoţul a fost ajutat sau nu de un complice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri