Sari la conținut

Jandarmeria: Două persoane care aveau asupra lor materiale pirotehnice au fost duse la secție

Jandarmii au descoperit, joi seară, în apropiere de Piaţa Victoriei din Capitală, două persoane care aveau asupra lor materiale pirotehnice. Cele două persoane au fost descoperite în apropiere de locul protestului din Capitală, în zona Bulevardului Iancu de Hunedoara, potrivit purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, citat de News.ro.

170201_PIATA_VICTORIEI_PROTEST_VIOLENTE_06_INQUAM_Octav_Ganea

Foto: Inquam/Octav Ganea

Materialele pirotehnice au fost găsite în urma unui control corporal efectuat de jandarmi, cele două persoane fiind conduse la o secţie de poliţie pentru audieri, a precizat Enache.

El a mai spus că un alt bărbat, care a fost scos mai devreme de jandarmi din mijlocul mulţimii, la solicitarea manifestanţilor, consuma băuturi alcoolice în Piaţa Victoriei. Bărbatul a fost legitimat şi îndepărtat din zonă, a adăugat Enache.

Aproximativ 50.000 de persoane protestează la această oră în Piaţa Victoriei din Capitală, scandând: "Ceauşescu n-a murit, este Dragnea travestit", "Refuz acest abuz". Mai mulţi oameni împart ceai fierbinte manifestanţilor.

Manifestanţii au pancarte pe care scrie: "Jos labele de pe DNA, "Nu puteţi cumpăra toate generaţiile".

De la metrou şi de bulevardele adiacente continuă să vină grupuri mari de oameni, care se îndreaptă spre Piaţa Victoriei.

Unii sunt însoţiţi de copii, pe care îi ţin de mână sau îi cară în spate. Manifestanţii au steaguri şi fluiere.

Circulaţia este blocată în totalitate în Piaţa Victoriei.

Manifestanţii au mai scandat: "Codruţa, nu uita, noi suntem de partea ta!", "ALDE şi PSD, aceeaşi mizerie", "Hoţii","Abrogaţi şi demisionaţi!","Dragnea, nu uita, aşteptăm şi cartea ta". 

Jandarmii le-au împărţit oamenilor fluturaşi cu mesaje în care le cer să se delimiteze de orice acţiune violentă.

"#Nu aşa#Jandarmeria protejează

Delimitează-te de cei care produc violenţe!

Îndepărtează-te cât mai repede de zona de contact dintre jandarmi şi turbulenţi, mai ales dacă ai venit însoţit de copii.

Nu încerca tu să îi opreşti.

Turbulenţii vor încerca să se ascundă în mulţime. Nu-i lăsa şi îndepărtează-te cât mai mult.

Respectă aceste indicaţii.

Jandarmeria va acţiona numai împotriva violenţelor", sunt mesajele de pe fluturaşii împărţiţi de jandarmi.