Jandarmeria își schimbă armele. Celebrul „Carpați” iese la pensie

Data publicării:
pistol carpati jandarmerie

Jandarmeria își cumpără arme noi. A alocat peste 13 milioane de euro pentru aproape 30.000 de pistoale de ultimă generaţie. Celebrul pistol Carpaţi, folosit de zeci de ani, va fi scos la pensie.

La momentul actual, Jandarmeria e dotată cu pistol de calibrul 7.65 x.17 mm. E în dotarea Jandarmeriei de acum peste 40 de ani”, spune Bogdan Dobre, de la direcţia Logistică a Jandarmeriei Române.

Printr-o postare pe o reţea de socializare, Jandarmeria Română îşi anunţă intenţia de a schimba armele vechi. Structura de ordine publică a Ministerului de Interne dă detalii despre suma de bani ce urmează să fie cheltuită, numărul armelor de care are nevoie şi explică necesitatea acestei achiziţii.

Zilele trecute a fost publicat un acord cadru pentru achiziţie de pistoale. Fiind vorba despre 60 de milioane lei şi despre 28.000 de pistoale, simțim nevoia să explicăm. După cum bine ştiţi, Jandarmedia execută misiuni în teatre de operaţii, Afganistan, Africa. Partenerii folosesc calibru 9 x 19 mm. E nevoie ca Jandarmeria să răspundă şi să se alinieze la conceptul de auto”, spune Bogdan Dobre.

Jandarmeria Română va începe procedurile pentru cumpărarea noilor arme. Potrivit legii, la oferta publicată pe site-ul SEAP ar trebui să răspundă mai mulţi producători de armament care să respecte cerinţele din caietul de sarcini. În funcţie de caracteristicile pistoalelor şi de preţ, jandarmii vor decide de la cine vor achiziţiona armele. Dacă vor exista fondurile necesare, contractul ar trebui să se desfăşoare pe o durată de patru ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri