Jandarmerie: Nu ne dorim o intervenţie în forţă, dar dacă va fi nevoie vom folosi toate mijloacele din dotare

Data actualizării: Data publicării:
gaze lacrimogene protest piata victoriei 10 august_inquam ganea (3)
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmieri Bucureşti a vorbit la Digi24 despre violenţele din Piaţa Victoriei, subliniind că jandarmii nu îşi doresc o intervenţie în forţă, dar că, dacă va fi nevoie, vor folosi toate mijloacele din dotare.

Se exercită asupra forţelor de ordine acte de violenţă, se aruncă cu borduri, bare metalice, obiecte pirotehnice, care pun în pericol siguranţa tuturor şi a oamenilor de bună-credinţă.

Am făcut apel ca oamenii care nu trebuie să aibă de suferit să se delimiteze. Au fost momente în care lucrurile s-au calmat.

Persoanele violente aruncă cu aceste obiecte, nu ne dorim o intervenţie în forţă, dar anumite reacţii nasc alte reacţii normale, legale ale forţelor de ordine.

În cazul în care aceste lucruri nu se vor opri vor fi puse în pericol siguranţa persoanelor, propritatea publică şi privată, vom fi nevoiţi aşa cum legea prevede să folosim toate mijloacele pe care le avem în dotare.

De ieri am avut echipe, elemente de dialog, azi aceste echipe de dialog au încercat să discute cu cât mai multe persoane, să trasmită recomandările noastre. Când cordonul de ordine publică a fost rupt, iar jandarmi au fost răniţi, aceste echipe de dialog îşi încetează rolul, ei nu sunt dotaţi cu mijloace de protecţie.

Identificarea acestor grupuri violente este grea pentru că majoritatea oamenilor cinstiţi nu fac acest pas înapoi, pas pe care noi îl solicităm – îndepărtarea de aceste grupuri pentru a ne lăsa spaţiu pentru a-i izola”, a declarat Georgian Enache.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri