Jandarmi amenințați cu moartea și atacați cu ranga la Galați. VIDEO

Data publicării:
Jandarmi amenințați cu moartea și atacați cu ranga la Galați
FOTO: Facebook/ Inspectoratul de Jandarmi Județean Galați

Jandarmii din Galați au fost amenințați cu moartea și atacați cu ranga în timpul unor intervenții care au avut loc în ultimele 24 de ore, unul dintre bărbații recalcitranți reușind să lovească mașina de serviciu a oamenilor legii, relatează MEDIAFAX.

Primul incident a avut loc într-un bar din Galați, unde echipajul de jandarmi a fost trimis să liniștească mai persoane care consumau alcool în fața barului și vorbeau foarte tare, deranjând vecinii. Unul dintre participanți a făcut scandal când jandarmii i-au cerut să intre în bar și a fost dus la mașina de intervenție pentru a fi legitimat.

Bărbatul a lovit, însă, autospeciala jandarmilor, provocând-i daune, apoi scandalul a continuat la secția de Poliție unde scandalagiul, împreună cu un prieten au fost duși de jandarmi.

Cei doi au fost amendați cu 700 de lei, fiecare, iar cel care a lovit mașina jandarmilor este cercetat pentru ultraj.

„Jandarmii i-au solicitat acestuia să îi urmeze la autospeciala jandarmeriei pentru a-l putea identifica, bărbatul refuzând şi continuând ameninţările, motiv pentru care acesta a fost condus forţat, iar în momentul în care a fost urcat în maşină a început să o lovească cu picioare, provocându-i avarii. Totodată, unul dintre prieteni, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, supărat de faptul că jandarmii îi conduc amicul la secţia de poliţie, a început să le adreseze injurii oamenilor legii, în mod repetat, motiv pentru care a fost condus, şi acesta, la autospecială unde împreună cu prietenul său a ajuns la sediul secţiei de poliţie pentru identificare şi luarea măsurilor legale. În secţia de poliţie, bărbatul în vârstă de 39 ani şi-a continuat şarada de injurii însă a trecut şi la ameninţări cu moartea asupra jandarmilor şi familiilor lor”, au anunțat reprezentanții Jandarmeriei Galați.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Al doilea incident în care au fost implicați jandarmii gălățeni în ultimele 24 de ore s-a produs în municipiul Tecuci, unde jandarmii au fost anunțați prin dispecerat că un grup de persoane ascultă muzică pe stradă. Când au fost rugați să oprească petrecerea stradală, aceștia au refuzat, iar un bărbat de 43 de ani i-a atacat pe jandarmi cu o rangă. Agresorul a fost imobilizat, încătușat și condus la o secție de Poliție.

În timp ce purtau discuţii cu apelantul, la faţa locului şi-a făcut apariţia un bărbat având o rangă metalică în mână, care a început să ameninţe cu moartea jandarmii, îndreptându-se spre aceştia cu intenţia de a-i lovi. Pentru oprirea bărbatului şi a acţiunii agresive a acestuia, oamenii legii au folosit mijloacele din dotare, cel în cauză fiind încătuşat şi condus la sediul poliţiei pentru identificare şi luarea măsurilor legale”, au transmis reprezentanții Jandarmeriei Galați.

În ambele cazuri, au fost întocmite dosare penale pentru ultraj.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri