Jandarmul care i-a salvat pe copiii căzuți într-un lac înghețat povestește despre cea mai dificilă misiune din viața sa

Data publicării:
jandarm erou

Ionuţ Pâslan a fost personajul principal în cea mai dificilă misiune din viaţa lui. Un martor a sunat la 112 să anunţe că doi copii au căzut în apa îngheţată a unui lac. El a fost primul care a ajuns la faţa locului şi, fără să stea pe gânduri, a păşit pe gheaţă.

În momentul în care i-am vazut în apă, şi ţipau că nu mai rezistă, că îşi vor da drumul, se ţineau de marginea gheţii, am luat decizia împreună cu colegii să acţionăm şi să îi scoatem cât mai repede de acolo pentru a le salva vieţile”, a povestit jandarmul.

Operaţiunea de salvare nu a fost uşoară. Jandarmii au coborât o pantă abruptă, au improvizat sănii cu ajutorul scuturilor şi după mai multe încercari, au reuşit să scoată baieţii la mal.

Familiile celor doi copii recunosc că David şi Iosef trăiesc acum datorită curajului de care au dat dovadă salvatorii lor.

Când m-a luat domnul jandarm în mână aşa pe sus ziceam Mulţumesc, mulţumesc, mulţumesc, aşa ziceam”, mărturisește unul dintre copii.

Pentru curajul lor, inspectoratul de Jandarmi i-a răsplătit.

Au fost recompensaţi cu citarea prin ordin de zi pe unitate și vor fi propuşi pentru recompensare si esalon superior”, a declarat Ionuţ Ţapu, purtător de cuvânt IJJ.

Cei doi copii, de 8 şi 9 ani sunt acum acasă, după ce medicii au spus că sunt în afara oricărui pericol.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri